Add Konferasında konuşan Alev Coşkun “Cumhuriyetin kazanımları tek tek elden gidiyor”

Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği tarafında Ödemiş otogar üstünde bulunan Nikâh salonunda eski Bakan ve 5.dönem CHP İzmir Milletvekilli Alev Coşkun katılımıyla “Atatürk ve Cumhuriyet” kazanımları isimli konferans düzenlendi. Konuşma öncesi ADD Başkanı Selami Sönmez bir konuşma yaptı. Sönmez “Mustafa Kemal’in kurduğu cumhuriyet bu gün tehdit altında. Cumhuriyetin ayakta kalan son kurumlarını yıkma çabası içinde olanlar, Cumhuriyet değerleri yerine dini değerleri egemen kılmaya çalışıyor. Türkiye Osmanlı dönemine geri döndürülmek isteniyor. Atatürk ve yaptığı devrimler tümüyle yok ediliyor. Atatürk’ün isminin olduğu yerlerde silinmeye çalışılıyor. Bunları yapanları Türk Milleti ’de, Tarihte asla affetmeyecektir.”
Coşkun açılış konuşmasının ardından konular halinde Cumhuriyetin kazanımlarını anlattı. Coşkun Cumhuriyetin kazanımlarının birer birer elden gittiğine dikkat çekti.

Cumhuriyetin kazanımları tek tek elden gidiyor
Coşkun “Cumhuriyetin kazanımları tek tek elden gidiyor. Demiryolları bugün özelleştiriliyor. Milli değerler birer birer yok edilmeye çalışılıyor. Cumhuriyet döneminde Demiryolları ilk beş senede millileştirildi.10 yılda Türkiye demir ağlarla örüldü. Bugün ise yok edilmek isteniyor.”

Atatürk’ün Aydınlık devrimlerinden rahatsız olanlar var
Atatürk’ün aydınlık devrimlerinin olduğunu belirten Coşkun bu durumdan rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi Coşkun “Yeni Cumhurbaşkanımız 10 Kasım da Anıtkabirdeki anma törenlerine katıldı. Cumhurbaşkanımız asla Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Gazi Mustafa Kemal diyor çünkü Atatürk deyince, aydınlanma var devrimler var”

AKP İktidarı yeni bir slogan çıkardı : “İleri Demokrasi “
12 yıldır bir ileri demokrasi sloganın çıkarıldığını; bu ileri demokrasinin özgürlükleri kısıtlayan bir demokrasi olduğunu belirten Coşkun “12 yıllık AKP iktidarında bir slogan çıkardılar. “İleri demokrasi” ileri demokrasinin ne olduğunu özgürlükleri kısıtlayınca ne olduğunu anladık. Zulüm hiç zaman faydalı olmaz. Yıkılacaklar. AKP vahşi kapitalizmin yandaşı, kömür çıkartmak için emekçileri yok eden, 300 yıllık zeytin ağaçlarını budayan bir iktidar olarak tarihe geçecektir.”

12 yılda dış borcumuz 80 yıllık Cumhuriyet borcunun 2,5 katı oldu
12 yıllık AKP İktidarında dış borçların katlanarak artığını belirten Coşkun “AKP İktidarı 12 yılda 80 yıllık Cumhuriyetin yaptığı borcun 2,5 katı borç yaptı. AKP iktidara geldiği 2002 senesinde dış borç 155,2 iken bugün dış borç 401 milyar dolar olmuştur.”

Konuşmaların ardından Alev Coşkun konferansın diğer bölümünde İnönü’nün Atatürk ile ilgili anılarını, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş savaşı çalışmalarını Dünya Lider’lerinin Atatürk için söylediği sözleri ve düşüncelerini paylaştı. Çin de okutulmakta olan Dünya Liderleri kitabında öğrencilerin Atatürk’le ilgili olarak geniş olarak bilgilendirildiğini belirtti. Coşkun Mustafa Kemal’in Kurtuluş savaşını kazandığı gün Hindistan lideri Mohandas Karamçand Gandi hapishanede bunu kutladığını belirtti. Coşkun “Hindistan lideri Mohandas Karamçand Gandi Mustafa Kemal’in zaferi kazandığı gün, gazete ve dergilerden kesmiş oldukları resimleri duvarlara yapıştırıp mum yakarak arkadaşları ile birlikte kutlama yapmışlardır.”

Haber: Ayşe AKYÜZ

 

 

Editör: Haber Merkezi