HABER:YÜKSEL BALCI/GÜLÇİN ÖNEM
Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi Büyük Salonunda ,Atatürk resimleri ile ilgili tablolar büyük ilgi gördü.

Saat  20 de başlayan anma törenine ,eski ADD  başkanları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra ,ADD başkanı Gürçay Işık yaptığı konuşmada ,Atatürk’ün her yönünü tek tek anlatarak alkış topladı.
5 yaşındaki Zafer İlkokulu öğrencisi Demet Işık'ın Atatürk'ün Hizmetleri şiirini okuması büyük alkışlara neden oldu.

Atatürk’le ilgili şiirlerin ve konuşmaları takiben gençlerden oluşan orotoryo Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini  dile getirerek  büyük takdir  topladı.  
Salonda, bilgisayardan okunan  Sarı zeybek ve Çanakkale Marşı toplantıya ayrı bir renk kattı. Öğretmen Müjgan Özel solist olarak güzel sesiyle Atatürk’ün sevdiği şarkıları okurken, Tarık Özel kemanıyla, Gürel İpek Bağlamasıyla, Yunus Emre Altıntaş gitarıyla, Murat Dilber Bas gitarıyla, Müjgan Öğretmene eşlik ettiler. Özellikle, yiğidim aslanım ve aşık Mahzuni Şerif’in Atatürk için  yazdığı Sarı Saçlım Mavi Gözlüm şarkısı, salonda bulunanlar tarafından koro halinde söylendi.
 
Slayt gösterileriyle Atatürk’ün hayatının her anı izleyicilere gösterildi.
BATUHAN ALİ KIVRAK İLGİ ODAĞI OLDU
Ödemiş 50.yıl Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Batuhan Ali Kıvrak, Atatürk’ün Bursa’da hasta olmasına rağmen, oynadığı  Sarı Zeybek oyununu en güzel şekilde oynarak adeta ” işte Sarı Zeybek böyle oynanır.” Dercesine oynaması tüm katılımcılardan büyük alkış aldı.

Daha sonra, İlk Orta ve lise öğrencileri arasında yapılan resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

 

Editör: Haber Merkezi