Haber: Ahmet ŞENKİ

 

Kurtuluş Savaşımızın son halkası olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanıldığı gün olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Tire’de Atatürk Anıtı önündeki sade bir çelenk töreni ile kutlandı.

Bu anlamlı günde şehitlerimizi unutmayan Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri, çelenk töreninden sonra Tire Belediye Mezarlığı’na giderek şehitliği ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ADD Tire Şube Başkanı Murat Özan, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra şehitlerimizin mezarlarına karanfiller konuldu.

 

ADD Tire Şube Başkanı Murat Özan, “Milli Ordumuza Sahip Çıkacağız”

Add Tire Şube Başkanı Murat Özan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zaferi’nin askeri yönüyle harp tarihi açısından, hem de sonuçları itibarıyla siyasi yönünün çok önemli bir zafer olduğunu vurguladı. Özan, “Askeri yönüyle silahça üstün, uzun sürede ve çok kuvvetli hazırlanmış düşman mevzilerini kısa sürede ele geçirilerek düşmanın savaşma azminin kırılmasına ve böylece işgale son veren Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın son halkası, siyasi yönüyle ise Lozan’a giden yolun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapusunun alınmasını sağladı.

 

ORDU, KAMUOYUNDA İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Özan, “Son yıllarda belirli kesimlerin “darbeci – militarist” çağrışımlar yaptığı iddiaları ve siyasi iktidarın uygulamaları, tüm milli bayramlarımızda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramımızın da aslına uygun biçimde kutlanmasını engellemektedir. Her yıl Genelkurmay Başkanlığınca kabul edilen tebligat geleneğine 2012 yılında son verilmiş, bayram kutlamaları da sanki bir eğlence imiş gibi bazı gerekçelerle iptal edilmiştir. Oysa dünyada hangi ordu vardır ki, emperyalizme karşı kazandığı savaşı milletiyle birlikte gururla kutlamasın? Üstelik Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebelerinin şanlı ordusu bugün, kamuoyu vicdanının kabul etmediği davalarla itibarsızlaştırılmaya, halkın gözünde küçük düşürülmeye çalışılmaktadır. Aynı şekilde, söz konusu davaların kurgulanmasına paralel olarak “Açılım Süreci” adı altında PKK Terör Örgütü ile görüşmelerin başlatılması da planlanan hedefleri açıkça ortaya koymaktadır. Esas amaçları, Türkiye’yi savunma gücünden yoksun bırakarak her türlü tehdide açık bir ülke haline getirmektir” dedi.

 

ULU ÖNDERİ ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Ulusal bayramların, ulusların onur ve gurur günü olduğunu, tasada ve kıvançta birlikte olma duygusunun pekiştiği günler olduğunu hatırlatan Özan, “30 Ağustos zaferi ile Türk ulusu bu onuru fazlasıyla hak etmiştir. Askeriyle, siviliyle doyasıya kutlamalıdır. Türk ulusuna bu onur gününü armağan eden; başta Ulu Önder Atatürk, Mareşal Fevzi Çakmak, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü ile silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazi atalarımızı şükranla ve saygıyla anıyoruz. Işıklar içinde yatıyorlar, bize ışık saçıyorlar, ışıklar içinde kalsınlar. Millet olarak çağdaş topluma, demokrasiye, bağımsız yargıya, özerk- bilimsel üniversiteye nasıl sahip çıkıyorsak, milli ordumuza da öyle sahip çıkacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi