Haber: Tolga KIZGIN

Ödemiş’te açılması planlanan altın ve maden ocağına karşı duran HAVZAPLAT üyelerinden 3 kişilik bir grup Belediye Başkanı Mahmut Badem’in verdiği desteğe teşekkür etmek için Başkan’ı makamında ziyaret ettiler. Badem, “ Ödemiş dünyadaki ender topraklardan biridir. Topraklarımızın tahrip edilmemesi için yapılacak bu tür çalışmalara karşıyız. Elimizden gelen tüm imkânları kullanırız.“

Bugüne kadar Ecofrim firması adına Abdullah Şentürk’ün yürüttüğü çalışmalara HAVZAPLAT ve Belediye Başkanı Mahmut Badem’in karşı durması, ÇED bilgilendirme toplantılarının yapılmasını engellemişti.

İlk toplantının belediyeye ait Perşembe pazarı kafeteryasında yapılacağını duyulması HAVZAPLAT üyelerini ve Belediye Başkanı Mahmut Badem’i harekete geçirdi. Kafeteryada toplantı yapılmasına engel olundu. Daha sonra, Dolaylar Mahallesinde yapılacak toplantıya Ödemiş Belediyesi yol çalışmaları nedeniyle meydanı kapattı ve toplantı yapılamadı.

Pireler bastı

Dolaylar Mahallesinde yapılacak olan 3. Toplantıda HAVZAPLAT ve sivil toplum örgütleriyle beraber harekete geçen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, mahalle halkının, mahalleyi pireler bastığını belediyeye şikayet etmeleri üzerine, belediye ekipleri mahallede karargah kurdular. ÇED Toplantısının yapılacağı alan ve tüm mahalle belediye ekiplerince ilaçlanmaya başlayınca ve HAVZAPLAT üyelerinin de mahallede “Bu toplantıya izin vermeyeceğiz“ şeklindeki çalışmaları toplantının yapılmasını 3. Kez engelledi.

Başkan Badem’in bu konuda desteği vermesi, HAVZAPLAT üyelerini son derece memnun etti. Başkan’ı ziyaret eden HAVZAPLAT üyeleri, daha sonra Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir, CHP İlçe Başkan’ı Nazan Dönmez, MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı’yı ziyaret ettiler. Gruba, her 3 siyasi parti başkanında destek vermesi HAVZAPLAT üyelerini sevindirdi.

4. toplantı 2 Eylül saat 14.00’de

4. bilgilendirme toplantısının 2 Eylül saat 14.00’de yapılacağını açıklayan HAVZAPLAT üyelerinden Mehmet Taşlı, “Sayın Belediye Başkanımız Mahmut Badem başta olmak üzere siyasi parti başkanlarımız bize bu konuda destek verdiler. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Amacımız, bu güzel topraklarımızın torunlarımıza aynı şekilde kalmasıdır. Mücadelemiz bunun içindir.”

 

Editör: Haber Merkezi