YÜKSEL BALCI

Son günlerdeki olaylarla, ismi daha çok anılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Ödemiş’in yeni Adliye Binası önüne birebir Atatürk boyunda İzmir Barosu tarafından bir Atatürk anıtı dikildi.

   Ödemiş Barosu Ödemiş Başsavcılığı ve vatandaşların yoğun isteğini, Ödemiş Baro Başkanı Erdem Boyacı İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’a iletti.

  Geçen yıl cezaevi bitişiğinde açılan yeni adliye binası önüne Atatürk’ün boyuna birebir eşdeğerde ki Atatürk Anıtı İzmir Barosu tarafından Ödemiş Adliyesine armağan edildi.

Çevre düzenlemesi Ödemiş Belediyesi tarafından yapılacak olan anıtın Adli yılda törenle açılacağı açıklandı.

  İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletini emperyal güçlerin elinden kurtarmış ve bugünkü bağımsız ve özgür Türkiye'yi inşa etmiş, ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırmıştır. İçinde bulunduğumuz günler Ulu Önder'imizin ülkemiz için çağdaş medeniyetler seviyesini hedeflemekle ne kadar öngörülü olduğunu bir kez daha göstermektedir. Mustafa Kemal ATATÜRK, her zaman bizlerin yol göstericisi olmuş ve olmaya devam edecektir. Bu amaçla meslektaşlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepleri değerlendirerek Ödemiş Adliyemize bu güzel anıtı kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

   Ödemiş Baro Temsilci Erdem Boyacı “Emek ve duyarlılık gösteren herkese, Ödemiş Avukatlarına, İzmir Barosu'na, Ödemiş Başsavcımız Celal Tekin’e, Türkiye Barolar Birliği'ne ve çevre düzenlemesini yapacak olan Ödemiş Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Ödemiş’te Adli yılının açılışı ve adliye ile ilgili törenlerde anıt olmadığı için sıkıntı çekiyorduk. Artık bu sıkıntımız son buldu çok mutluyuz.”


Editör: Haber Merkezi