2010 yılında İstanbul Halkalı’daki terör saldırısı ile ilişkisi olduğu tespit edilen ve Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Seyitan Özer ile Mehmet Kazım Sevim’in serbest bırakılması, saldırıda Şehit olan askerlerin ailelerine ikinci acıyı yaşattı.

O saldırıda Şehit Olan Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük’ün babası isyan etti. Tire’nin Doyranlı Köyü’nde yaşayan 58 yaşındaki acılı baba, oğlunu Şehit edenlerin serbest kalmasıyla bir kez daha yıkıldığını söyledi. 22 Haziran 2010 tarihinden bu yana oğlunun acısını yüreğinin derinliklerinde taşıdığını söyleyen acılı baba; “ Oğlumu Şehit edenlerin serbest kalması yüreğimizi yakıyor. Yaşadığımız hiç de kolay bir şey değil. Bu konuda gerekirse Adalet Bakanlığı’na kadar gideceğim. İdam geri getirilsin bu saldırıyı gerçekleştirenler idam edilsin” dedi.

O günden bu güne gözüne uyku girmediğini belirten Şehit babası; “Tire’den yetkililere sesleniyorum. Halkımızın güvenliğini sağlayan 6 vatan evladını Şehit etmenin cezası bu mudur? Lütfen sesimizi duyun. Gereken neyse yapılsın. Bu insanların dışarıda elini kolunu sallayarak gezmesini istemiyorum. En kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesini istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi