Açıköğretim sınavları için İzmir’e gitmek zorunda kalan öğrenciler hem ulaşım, kalacak yer ve zamanlama açısından sorun yaşıyordu. Konuyla ilgili sıkıntıların dile gelmesi sonucu Ak Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı Açıköğretim sınavlarının Ödemiş’te yapılması için bir komisyon oluşturarak Açıköğretim öğrencilerine müjde verdi.

Komisyon üyeleri Ödemiş Belediye Meclis Üyesi İpek Yılmaz, Abdülkadir Karaerkek, İlçe Teşkilat Yönetim Kurulu Üyeleri Mehtap Girgin, Gençlik Kolu Başkanı Mehmet Pekdoğru İlçe Başkanı Halil Demir başkanlığında konuyla yakından ilgilenerek konuyu hemen çözüme kavuşturdular.

Ankara’ya giden Başkan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Rektörlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde, Açıköğretim sınavlarının Ödemiş’te yapılması için anlaşmaya vardı. Öğrenciler önümüzdeki eğitim – öğretim yılında sınavlarına Ödemiş’te girebilecek, sınavlarına girmek için saatlerce yol gitmek zorunda kalmayacak.

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, “ Öncelikle iktidar parti temsilcileri olarak vatandaşımızın sıkıntısına çözüm aramak ve bu sıkıntılarına çözüm bulmak için seçildik. Konuyla ilgili sorunun artması üzerine komisyon kurarak, problemi gerekli makamlara ilettik. Bunun sonucunda önümüzdeki günlerden itibaren Açıköğretim sınavları ilçelerde yapılacak. Öğrencilerimizin ulaşım ve yer sıkıntılarını böylelikle gidermiş olduk. Katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.”

 

Editör: Haber Merkezi