Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği tarafında organize edilen “81 ilden gelen Engellileri Ödemişte Buluşturuyoruz “etkinliğinin ilk günü 81 ilden Ödemişe gelen engeliler Sabah otellerinde kahvaltılarını yaptıktan sonra Ödemiş Engelsiz kahvede buluş sohbet ettiler. Sohbetin neşe kaynağı Ödemişli Muti oldu. Muti misafirlere arabasında çaldığı birbirinden güzel güncel şarkılarla ortamı renklendirdi. Burada yenen öğle yemeğinin ardından Bir grup Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivini ziyaret ederek; burada bulunan Saatçi Odası berber Odası, Ödemişli Kirada yaşamını  yitiren tek başbakan olan  Şükrü Saraçoğlu’nu ziyaret ettiler. Şükrü Saraçoğlu hakkındaki bilgileri Ödemiş Yıldız kent Müzesi ve Arşivi Kütüphane Sorumlusu Tuğba Akbörk ve Arşiv Uzmanı Sezgi Yüksel bilgi aldılar. Şükrü Saraçoğlu’nun yaşam hikâyesini dinleyen misafirler yeni bilgiler edinmenin mutluluğunu yaşadılar.

81 İlden gelen Misafirlerle ÖYKAM’da karşılaşan Ödemiş’in Kadrolu eylemcisi Yılmaz Nalbantoğlu da Ödemiş Efeleri ile ilgili olarak bilgi verdi. Konuyla İlgili olarak Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk “ 81 ilden gelen engellilerimizi Ödemiş’te buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelen Konuklarımıza Ödemiş’in sıcak misafirperverliğinde Ödemişimizin güzellikleriyle buluşturup, onlara yöresel tatlarımızdan ikram ediyoruz. Üç gün boyunca kendilerini ilçemizde misafir edip ilçemizin güzelliklerini onlara yaşatacağız.”

81 ilden gelen engeliler bugün Ödemişte Birgi Bozdağ ve Gölcükte seyahat ederek küçük bir gezinti yapacaklar. Gölcükteki öğle yemeğinin ardından akşam eğlence düzenlenecek.

  HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi