Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği 81 ilden gelen özel misafirleri Ödemiş’te ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

Cuma günü 81 ilden Ödemiş’e gelen bir grup engelli önce Ödemiş’te bir gezinti yaptılar. Ardından Cuma günü akşam Ödemiş Ecenaz Düğün Salonunda Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli eşi Nuray Sesli, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Ödemiş Eski Belediye Başkanı Bekir Keskin ve eşi Gülfer Keskin, CHP Eski İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Gaziantep Engeliler Derneği Başkanı Çetin Güren, Afyon Engeliler Derneği Başkanı Melek Kılınç, Kiraz Engelliler Derneği Başkanı Ayten Okka çok sayıda engelli yakını ve davetliler katıldı.

Gecede İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından Dernek Başkanı Serpil Aksoy Baştürk tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Serpil Aksoy Baştürk “Bu gece 81 ilden gelen misafirlerimizi burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği olarak 2 Aralık 2013’ten bu yana engellilerin dünyasını aydınlatmaya onları yaşama daha da sıkı bağlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Günümüzde derneklerin olmazsa olmazlarından biri de dernek işlerinin yürütüldüğü, dernek üyelerinin ortak kullanımına açık olan bir dernek binasıdır. İlçemizde bu amaçla kullanılabilecek adıyla bile bizi anlatan bir yer var. Engelsiz Kahve Sayın Başkanım göreve geldiğiniz 30 Mart’tan bugüne kadar değişik yer ve zamanlarda size bu talebimizi defalarca ilettim. Ancak bir sonuç elde edemedim.Şimdi tekrar ve son defa Türkiye’nin değişik illerinden gelen engelli kardeşlerimizin huzurunda sizden Engelsiz Kahve’yi Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar  Derneği hizmet binası olarak tahsis etmenizi istiyoruz.1 yıldır yaptığı işlerle ve gerçekleştirdiği hizmetlerle rüştünü ispat eden derneğimizin bunu hakkettiğini düşünüyorum. Biz bu dönemde Belediyemiz yönünden biraz şanssız olsak da inanıyorum ki bu geceden itibaren bu şanssızlık tersine dönecek, bu buluşma da sizin de bizleri kırmamak adına evet demenizle bir milat olacaktır .” dedi.

Başkan Baştürk’ün konuşmasının ardından sahneye gelen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem “Söz verdik mi yerine getireceğiz. Bu Pazartesi Ödemiş Belediyesi Meclis toplantısında çoğunlukla bu kararı meclisten geçirerek Ödemiş Muharip Gaziler Derneği ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneğine ayrı ayrı yer tahsisinde bulunacağız. Ödemiş Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız lütfen bize biraz zaman verin. Ödemiş Belediyesinde zor şartlar altında çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Serpil hanımı Pazartesi yapılacak olan meclis toplantımıza davet ediyorum.”

 Geçtiğimiz günlerde yürütülen bir kampanya ile Ödemiş’e adını duyuran Ömür Aldemir’e Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından üç tekerlekli bisiklet hediye edildi. Ömür Aldemir bisiklet hediyesiyle büyük bir sevinç yaşadı. Ömür Aldemir “Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e göstermiş olduğu nezaketinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gecede katkılarından dolayı Ece Naz düğün salonu işletme sahibi Bülent Uyan, iş adamı Yerel Ajansın Sahibi Ersin Duraklı, Neşat Doğan, iş adamı Mustafa Köksoy, müzikleri ile geceyi şenlendiren Murat Erkul’a katkılarından dolayı birer plaket hediye edildi. Özel bir çocuğa özel araç hediye eden Necla Saygıya onur belgesi verildi. Cuma gecesi yapılan eğlence gece geç vakitlere kadar devam etti. 81 ilden gelen özel misafirler bir araya gelmenin mutluluğu dans ederek yaşadılar. Ödemiş Eski Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Eşi Gülfer Kesinde onları yalnız bırakmayarak danslara eşlik ettiler. Ödemiş İlk kurşun efeleri derneği tarafından efe oyunları gösterisi yapıldı.

 Ödemiş’i dolaştılar

81 ilden Ödemişe misafir olarak gelen engeliler Cumartesi günü Birgi Çakırağa Konağını ziyaret ederek Çakırağa Konağı hakkında tarihi ve kültürel bilgi edindiler. Birgi’de küçük bir tur atan 81 ilden gelen özel misafirler akabinde Gölcüğe geçerek göl kenarındaki mangal partisinin ardından Soba üzerinde kestane kebabının keyfini çıkardılar. Gecede Total Restoran sahibi Serkan Çiftçi’nin katkılarıyla Total Restoranda Sıtkı Demir’in katkılarıyla hazırlanan yemek organizasyonu düzenlendi. Gecede üniversal Müzik Solisti Fatih Tedik seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlenceye devam eden 81 ilden gelen Özel misafirler gecenin geç saatlerine kadar eğlencenin tadını çıkardılar gecede Total Restoran Sahibi Serkan Çiftçi, Universal müzik solisti Fatih Tedik, Yemekleri hazırlayan Sıtkı Demir, Gaziantep ve Afyon Dernek Başkanları Çetin Güren ve Melek Kılınç’a birer plaket takdim edildi. Geceye katılanlara birer katılım belgesi verildi. Özel Misafirlere Ödemiş Anadolu Gençlik Halk Oyunları Topluluğu tarafından zeybek gösterisi yapıldı. Zeybek gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

 HABER: AYŞE AKYÜZ

 

Editör: Haber Merkezi