PROTOKOLDEN 15 TEMMUZ DEĞERLENDİRMESİ

“PAZARTESİ GÜNÜ HERKESİ SALIPAZARINDA DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET EDİYORUZ”

15 Temmuz Darbe girişimin ardından ilan edilen OHAL ‘le ilgili yapılan çalışmalar ve Ödemiş’te FETO ve PYD terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarla ilgili olarak Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ödemiş Jandarma Komutan vekili Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir’in katılımıyla Kaymakamlık toplantı salonunda basın toplantısı yapıldı.

“VATANDAŞLARIMIZ DARBEYE SOKAĞA ÇIKARAK TEPKİ GÖSTERMİŞTİR”

Basın açıklamasını Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu yaptı. Ateşoğlu ; “15 Temmuz 2016 ‘de ülkemiz ciddi bir şekilde FETO/PYD dediğimiz terör örgütünün askeri kanadının darbe girişimini yaşadı. Vatandaşlarımızın ve devletimizin güçlü şekilde karşı koymasıyla ülke genelinde en hafi şekilde atlatması için çaba sarf edildi. Bu ülkeyi bölmeye çalışan güçlere karşı özellikler vatandaşlarımızın desteğiyle önüne geçildi. Olayın ardından yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ülke genelinde Olağanüstü Hal İlan edildi. OHAL ilan edildikten sonra ilçemizde Olağan Üstü Hal Bürosu kuruldu.15 Temmuz akşamı askeri anlamda darbe girişiminin yansımasını İzmir’de yaşamadık. Daha çok İstanbul ve Ankara İllerimiz yaşadı. Ödemiş bu anlamda en sakin ilçelerimizden biriydi. İlçemizde askeri manada bir tek Jandarma komutanlığımız ve Askerlik Şube Başkanlığımız mevcut. Darbe karşı Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere çağrılarına vatandaşımız sokağa çıkarak katkı göstermişlerdir. Ödemişli vatandaşlarımız o gün sabaha kadar sokakta nöbet tutular. Ödemiş olarak fiilen biz bir zorluk yaşamadık”

“79 KAMU PERSONELİ GÖREVDEN ALINDI”

OHAL ilanının ardından yayınlanan kanun kapsamında FETO/PYD terör örgütüyle ilgili çeşitli kurumlarda işlemler yapıldığını belirten  Ateşoğlu “Bugün bu teşebbüsün 14 gündeyiz. Ülke genelinde devletimizin çalışmaları devam ediyor. OHAL ilan edildikten sonra -667 kararlı kanun hükmünde 2 adet kararname yayınlandı. Bu kararnameler kapsamında bu örgüte mensup bu örgütün sempatizanı, bu örgütle ilişkide olabilecek kamuda özel sektörde çalışan vatandaşlarla ilgili soruşturma başlatıldı. İlçemizden 1 adet eğitim kurumu 1 adet sendika 3 adet dernek, 6 adet kurumda milli eğitim bakanlığına bağlı yurt ve dershanelerde kapatma ve el koyma işlemi yapıldı. Vakıflara ait kurumlarda devir işlemeleri yapıldı. İlçemizde de el konulan kurumlar hazine ve vakıflara devredilecek. Bu kurumların ne olacağı konusu şuan netleşmiş değildir. Bunun dışında ilçemizde kamu görevlilerin görevden uzaklaştırma şeklinde alınan idari tedbirlerde vardır. Toplam 79 kamu personeli görevden açığa alınarak kendilerine tebligat yapılmıştır. Haklarında Adli ve idare işlemler başlatılmıştır.”

“PAZARTESİ DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK”

Ateşoğlu soruşturmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu;  “Şuan bazı kurumlarla ilgili işlem bitirilmedi bu duruma göre rakam yükselebilir. Emniyet Müdürlüğünde 7 personel, Milli Eğitim Müdürlüğünde 52, Diyanet İşleri bağlı Ödemiş Müftülüğünde 2 personel, sağlık bakanlığına bağlı Toplum Sağlığında 4, Ödemiş Devlet Hastanesinde 13, gençlik ve spor 1 personel toplamda 79 personel görevden uzaklaştırıldı. Önümüzdeki günlerde bu rakam artabilir. Önümüzdeki pazartesi günü saat 20 30’da ilçemiz Salı pazarından başlayan tüm ilçemizi kapsayacak darbeye karşı Ödemiş ele ele toplu bir yürüyüş gerçekleşecektir. Bizde bu yürüyüşe kamu görevlileri olarak katılmayı düşünüyoruz” dedi.

Haber : Süleyman GÜLEROĞLU

Editör: Haber Merkezi