HABER: TOLGA KIZGIN


68’liler Birliği Vakfı öncülüğünde düzenlenen “Bölünmeye karşı Birlik, Emperyalizme karşı Direniş için Afyon’dan İzmir’e Ulusal Bağımsızlık Yürüyüşü-2015”in etkinliği dün Ödemiş’te yapıldı.25 Ağustos günü taarruz kararının alındığı ve Batı Cephesi Karargâhının bulunduğu Akşehir’den başlayan 68’liler Birliği Vakfı yürüyüş kolu Ödemiş’e ulaştı.

68liler Birliği Vakfı bugün Tire ve Bayındır’da olacak

68’liler “Emperyalizme karşı Direniş”, “Bölünmeye karşı Birlik”, “Etnik ve Mezhepsel teröre karşı Barış ve Kardeşlik”, “Tefeci ve Sadaka ekonomisine karşı İş ve Ekmek için” sloganıyla “Afyon’dan İzmir’e Ulusal Bağımsızlık Yürüyüşü” gerçekleştiriyor. Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü nedeniyle, Ödemiş’te 68’liler Birliği Vakfı üyeleri ile bir araya gelen Vakıf temsilcileri “Afyon’dan İzmir’e Ulusal Bağımsızlık Yürüyüşü” kapsamında bu şekilde, bir bölümü daha tamamlamış oldu. Bugün Ödemiş’te konaklayacak olan 68’liler Birliği temsilcileri, yarın Tire’nin ve Bayındır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü nedeniyle etkinliklere katılacaklarını belirttiler.

68liler Hükümet Meydanında bir araya geldiler

68liler Birliği Vakfı’ndan 10 kişilik bir grup hükümet meydanında bir araya gelerek etkinlik gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 kişinin bir araya geldiği etkinlikte açıklamalarda bulunan 68’liler Birliği Vakfı Sekreteri Mustafa Zülkadiroğlu, “Parçalanmaya karşı birlik, emperyalizme karşı direniş“ sloganıyla milli mücadele yaptığımız bu yolda yürüyoruz. Ülkede yaratılan istikrarsızlık ortamında, parçalanma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu tehlike Amerikan emperyalizmi tarafından yaratılmıştır.  Bunu tüm halkımıza açıklamak için yürüyüş yapıyoruz. Amerikan emperyalizmi ve onun kuklası Avrupa Birliği, Orta Doğudan defolup gitmedikçe, bu tehlikenin süreceğini haykırıyoruz“ ifadelerini kullandı.

9 Eylül Çarşamba günü İzmir’de tamamlanacak etkinlik yapılacak bir forumla sona erecek.

 

Editör: Haber Merkezi