HABER: DİLEK AYVALI

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu Başkanlığında "Korona Virüs" Tedbirleri Kapsamında Toplantı Yapıldı

Korona virüs tedbirleri kapsamında ilgili Bakanlıklar tarafından gönderilen tedbirlere ilişkin İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu açıklama yaptı. Toplantıya Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve kurum amirleri katıldı.

Vefa Koordinasyon Grubu Kuruldu 

Kaymakam Çobanoğlu başkanlığında yapılan toplantıda "Vefa Koordinasyon Grubu" Kuruldu. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlık yaşayan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle oluşturulan merkezde kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci Vefa Koordinasyon Grubu tarafından yönetilecek. 

Bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecek.

Tire Kaymakamlığı tarafından bu kapsamda görevlendirilecek tüm kamu ve sivil tüm görevlilere görev belgesi yada yaka kartı düzenlenecek, bu görevlilerin isimleri görev alanları ilgili mahalle muhtarlarına paylaşılacak.

Sokağa çıkması kısıtlanan ve yasaklanan tek başına yaşayan ve herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçların karşılanması sürecinde 112, 156 veya 155'i arayarak yardım istemesi durumunda  Vefa Iletişim Grubu Görevlileri yardımcı olacak.

Editör: Haber Merkezi