HABER: YÜKSEL BALCI


Ödemiş Lisesi, şuanda Ödemiş Ortaokulu olan eğitim yuvası değişik bir şenliğe sahne oldu. 1955 yılından bu yana mezun olan Liseliler yurdun dört bir yanından, Konya’dan, Samsun’dan Kocaeli’den, Mardin’den, Diyarbakır’dan İstanbul’dan gelen Ödemişli Liseliler, sosyal medya üzerinden yayınlanan davet üzerine sabah saat 10.00da okul bahçesinde buluştular. Kimi doktor, kimi mühendis kimi öğretmen, kimi avukat velhasıl her meslekten liseliler bir aradaydı.

Okul bahçesine kurulan müzik seti, o zamanın şarkı ve türküleriyle konuklara neşeli dakikalar yaşatıyordu. O zamanın dans müziği ile pistte dans edenler günlerini en iyi şekilde değerlendirmek için birbirleriyle sarmaş dolaş oluyordu. O zamanın öğretmenleri de toplantıda yerlerini aldılar. Öğretmen öğrenci buluşması toplantıya ayrı bir renk katıyordu.

Mercan gazozu, peynir ve gevrekten oluşan menü

Gelen konuklara, Ödemiş’in yıllar evvel meşhur gazozu olan Mercan Gazozu, Ödemiş tulum peyniri ve gevrek ikram edildi.

Ödemiş Lisesi mezunu Samsun’da emekli bankacı Hüseyin Doğan Köseoğlu’nun organize ettiği ve sosyal medyada büyük ilgi gören 1955-1974 yılları mezunlarına ait davet 200ü geçkin eski liseliyi bir araya getirdi.

1975te yanarak hayatını kaybeden 11 öğrenci unutulmadı

1975 yılında, Ödemiş’te ki bir yurt yangınında 11 öğrenci yanarak can vermişti. Liseliler buluşmasının organizatörü Hüseyin Doğan Köseoğlu’da o yurtta kalmış ve yangında kendini kurtaranlardan biri olarak ölenlerin anısını da yaşatmak amacıyla bu buluşmayı düzenlemiştir.

İsteyenler Kızılay aracında kan bağışında bulundular. Birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Hüseyin Doğan Köseoğlu yaptığı konuşmada:

“Değerli öğretmenlerimiz ve sevgili mezun arkadaşlarım hepiniz anlamlı buluşmaya hoş geldiniz. Tüm buluşmalar özeldir. Ödemiş Lisesi tarihinde tüm mezunlar bir arada toplanmasına bugün güzel Ödemiş bizleri kucaklayarak hoş geldiniz diyor. Ödemiş bu anlamlı buluşmaya şahitlik ediyor. Ali Özdeveci arkadaşımız Facebook ta kurduğu sayfa buluşmamız için büyük bir etken oldu. Bu güzel insanları bir araya toplayalım diye karar aldık. Ödemiş Lisesinde edebiyat mezunuyum. Ayrıca Balıkçıoğlu Öğrenci Yurdunda kalanlardanım. Biz bir ekmeği böldük, sevgiyi, yalnızlığı paylaştık. Üzüntü ve sevinci de dibine kadar yaşadık. Burada yurt öğrencileri adına ayrıca teşekkür ediyorum. Bizlere katkılarını esirgemeyen, Ödemişlilere teşekkür ederim.“

Daha sonra birbirleriyle kaynaşan grup, pistte dans ederek zamanlarını değerlendirdi, gevrekleri ile gazozlarını içip geçmişi hatırladılar.

Eski mezunlar, sınıflara girerek sıralara oturdular ancak tabi ki sıralara sığmakta zorluk çekenlerde vardı… Matematik öğretmenlerinden Metin Yelaldı sınıfta küçük öğrencilerine birde ders verdi !:

Firdevs Tuncay adındaki edebiyat öğretmeni öğrencisi Sevtap Ulusoy’la buluşmanın mutluluğunu yaşarken,“ O kadar güzel anlar yaşadık ki, sizlere kelimelerle anlatmak mümkün değil. İstiklal marşını okuduktan sonra, başöğretmen Atatürk, öğretmenlerimiz, yangında hayatını kaybeden arkadaşlarımız için saygı duruşunda bulunduk. Daha sonra geldi mercan gazozları geldi pişmaniyeler. Yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yakamıza asılan isimlikler sayesinde bir birimizi daha iyi hatırladık. Yanımda Sevtap öğrencim var, yıllar sonra bir öğretmen öğrenci buluşması yaşıyoruz. Danslar ettik, şarkılar söyledik, sınıfları gezdik.“

Firdevs hocanın öğrencisi Sevtap Ulusoy yıllar sonra öğretmeniyle buluşmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

1975 yılında yanarak yaşamını yitiren liselilerin mezarları ziyaret edildikten sonra Gölcüğe hareket edildi ve otelde birlikte akşam yemeği yenildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi