HABER: NAZİF HARUPÇU

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından 59 şanslı ortağa kura ile 206 damızlık gebe düve dağıtıldı.  İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciler Ödemiş Balaban Düve İşletmesi Tesisleri’nde yapılan kur çekme törenine,  Birlik başkanı Ali Gülkaynak, yönetim kurulu üyeleri, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, kuraya katılan hayvancılar katıldılar. Törende konuşan birlik başkanı Gülkaynak “206 hayvanımız satıldı. Oysaki 700'den fazla sadece İzmir içinden talep vardı. Ancak ne yazık ki çiftçilerimiz buzağılarını bizlere vermiyor. Oysaki yönetim kurulu buzağısını veren üreticiye buzağısını yetiştirip düve olarak çekilişsiz tekrar sahibine satıyor. hem de %5 indirimle. Bu bakımdan üreticilerimizin buzağılarını bize versinler, biz onlara sağlıklı gebe düveler teslim edelim.”

Belediye Başkanı Mahmut Badem’de “ artık yurt dışından gebe düve getirmek yerine, bu çiftliklerimizde yetiştirilen damızlık düveleri üreticilerimize veriyoruz, inşallah ilerde ihracata başlayarak, üreticimizin daha fazla gelir elde etmesi sağlanacaktır.”

Daha sonra, 59 üretici kura ile 3 er damızlık düve kazanma mutluluğuna eriştiler. Önümüzdeki günlerde paralarını yatırarak bu üreticiler düvelerini alacaklardır.”

Editör: Haber Merkezi