HABER: TOLGA KIZGIN

Kaymakçı Mahallesi’nde ve Çaylı Mahallesi’nde saat 19.00’de büyük bir gök gürültüsüyle başlayan ve 45 dakika devam eden şiddetli yağmur, Kaymakçı Mahallesi’ni adeta esir aldı. Mahalle içerisinden geçen Salmanlı ve Işıklar derelerinin taşması sonucu kanalizasyonlar tıkandı. Sel suları evleri, işyerlerini ve hayvan damlarını basarak Kaymakçılılara korkulu anlar yaşattı. İş yerlerinde özellikle kuru incirler ve bakkal dükkânlarında bulunan eşyaların, zarar görmesi yanında evleri basan sel suları evlerde de hasarlar oluşturdu.

Kaymakam, Belediye Başkan Yardımcıları ve İZSU Yetkilileri Oradaydı

Yağmurun başlaması ile beraber Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Vekili Yasemin Bezmez, Meclis Üyesi ve Kaymakçı Belediye Eski Başkanı Halil Güler, İZSU Bölge Amiri Ferit Çağlar olay yerine geldiler.

İZSU Bölge Amiri Ferit Çağlar, “İlk olarak 20.30 sıralarında Beydağ ve Kiraz’dan sel bölgesinden destek sağladık. 40 kişilik ekibimiz Kaymakçı Mahallesi'nde çalışmalarını sürdürüyor. Şuanda 4 iş makinamız Mahallede çalışmalarını sürdürüyor.  Çaylı Mahallesinde de bir sel felaketi söz konusu. Orada da ekiplerimiz çalışıyor“ dedi.

Bu arada sabah saatlerinde de valisko pompaları, iş makinelerinin de Kaymakçı’ya sevk edileceği İZKA yetkilisi Ferit Çağlar tarafından açıklandı.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Vekili Yasemin Bezmez, zarar gören vatandaşlarla tek tek konuşarak gerekenin yapılacağı sözünü verdiler.

Belediye meclis üyesi ve Kaymakçı eski Belediye Başkanı Halil Güler, “Küçükdere Mahallesi’nden gelen sel suları ana kanalizasyonu doldurarak halkımızın işyeri ve evlerini basıp zararların oluşmasına neden olmuştur. Kaymakamımız burada, İZSU ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Yarından itibaren zarar tespit çalışmaları yapılacak ve vatandaşlarımızın yaraları sarılacaktır“ dedi. 

Editör: Haber Merkezi