Haber: Tolga KIZGIN

Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’nde 3 gün önce meydana gelen sel ve dolu felaketi, nedeniyle  Kaymakçıya siyasetçilerin biri geliyor bir  gidiyor.  CHP milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti Milletvekili Adayı Atilla Kaya dan sonra,  Kaymakçı ‘ya  siyasetçi akını devam  ediyor.M
illetvekilleri zarar gören işyerleri ve evleri gezerek vatandaşa moral verdiler. 

İzmir Ak Parti Milletvekili Nesrin Ulema, Kerem Ali Sürekli, Ak Parti Milletvekili Adayı Sedat Şenbaş, Ödemiş Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir, grup halinde Kaymakçı ‘ya gelerek selden zarar gören Kaymakçılılarla görüştürler.

Ak Parti Milletvekili Nesrin Ulema, “Kaymakçı da geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinden sonra, Kaymakçı da hemşerilerimizle beraberiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve beklentilerini alıyoruz. Bu süreçte tüm kurumlarımız, başta valiliğimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz, tarım il müdürlüğü, DSİ bölge müdürlüğü Ödemiş belediyemiz ve tüm kurumlarla beraber halkımızın yanındayız. 41 ha-nemizde evi ve eşyaları zarar gören ailelerimize ilk etapta sosyal yardımlaşma vakfımız üzerinden 1000 TL lik bir yardım gerçekleştirdik.”

“Tarım arazilerindeki hasarların tespit edilmesi için il tarım müdürlüğü ve yetkililerimiz arazilerin hasar tespitini gerçekleştiriyor. Özellikle, önceki yıllarda çıkarmış olduğumuz kanun çerçevesinde doğal afetler sonucu zarar uğrayan bölgelerimizle ilgili ziraat bankası ve tarım kredi kooperatifine olan borçların ertelenmesi hemen hükme bağlanıyor. DSİ yetkilileri aracılığı ile alanın temizlenmesi ve bundan sonra, böyle bir felaketle karşılaşılmaması için tüm tedbirler ve önlemler alınacaktır. Hükümetimiz devletimiz ve milletvekilleri olarak bizler ve belediyelerimiz olarak mübarek bayram öncesi sizlerin yanındayız. Yetkililer yanınızda, tespitler yapılarak yaralarınız tek tek sarılacaktır.”

Ak Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, “Zarar gören evleri gezdik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini dinledik. Hükümet burada devlet burada hepimiz vatandaşımızın yanındayız. Yaralar en kısa zamanda sarılacak can kaybı olmamasından son derece mutluyuz. Mala gelen zarar içinde devletimizin imkânı vardır bunlar harekete geçirilmiştir ve gerekli ihtiyaçlar giderilmektedir. Daha önceden önlemler alınmış felaketi ucuz atlattık.”

Editör: Haber Merkezi