HABER: GAMZE ONAN

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek amacıyla 1931 yılından bu yana çeşitli ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır.

Ödemiş Belediyesi bünyesinde bulunan Hayvan Barınağı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ziyaretçiye açıktı. Hafta sonu olması nedeniyle çok sayıda hayvansever, günü aileleriyle barınakta geçirmeyi tercih etti. Aileler barınaktaki hayvanlar hakkında yetkililerden bilgiler alırken, çocuklar da gün boyu sevimli dostlara yemek verip, oynamayı tercih etti.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı açıklamada; “Doğada eşsiz bir denge var. Bu bozulduğu an doğanın en zengin en akıllı varlıkları olarak biz insanlar da dengemizi yitiriyoruz. Hayvanlar, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir rol almaktadır. Bizlere bu dengeyi korumada büyük sorumluluklar düşmektedir. Hayvanları korumak ve hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamak gibi. Hayvan sevgisi, insandaki iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirmektedir” dedi.

Yavru eşek ilgi odağı oldu

Barınağa üç gün önce gelen dört aylık yavru eşek, ziyarete gelen çocukların ilgi odağı oldu. Sağ ön ayağından yaralı olarak bulunan yavru eşek hayvansever vatandaşlar tarafından barınağa getirilmiş ve yetkililer tarafından tedavi altına alınmıştır.

Yeniceköy Mahallesi Alanlar mevkinde bulunan Hayvan Barınağı; 5460 m² açık, 484 m² kapalı alana sahiptir. Sokak köpekleri ve kediler için özel padogların bulunduğu barınakta, serbest gezinme yerleri, 10 hayvan kapasiteli karantina bölümü, yavrulu anne bölümü ve yavrular için ayrı ayrı bölümler de bulunmaktadır. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sahiplendirme de yapılıyor. Barınakta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediliyor.

Editör: Haber Merkezi