Tire Halk Eğitimi Merkezi 2011-2012 öğretim yılı sonu sergisi Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke’nin katılımlarıyla açıldı.
Yılsonu sergisinin açılış konuşmasını yapan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, “Bakanlığımız teşkilatında yeni düzenlemeler yapıldığı birçoğumuzun malumudur. Bu düzenlemeler sonucunda Halk Eğitimi Merkezlerinin bağlı olduğu genel müdürlüğün adı ‘Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ olarak adlandırıldı. Bu cümlede geçen hayat boyu öğrenme ifadesine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Bizler Tire Hayat Boyu Eğitim Merkezi olarak başta İlçe Kaymakamımız sayın Hüseyin Ergi olmak üzere belediye başkanımız, ilçe müdürlüğümüz, ilköğretim ve orta öğretim kurumları, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kuruluşlarımız, tüm Tire halkının destekleriyle kurum olarak gerçek manada Hayat Boyu Öğrenme Merkezi olmak için gayret gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
5 BİN 472 KİŞİ KURSLARA KATILDI
Eke, öğretim yılı boyunca ilçede yıl içinde Tire Halk Eğitimi Merkezi olarak yaptıkları faaliyetleri hatırlatarak, “Şu ana kadar 35 farklı alanda 210 kurs açtık. Bu kurslarımıza 5 bin 472 vatandaşımız katıldı. Çalışmalarımızda işbirliği içerisinde kurslar açmaya gayret gösterdik. Cumhuriyet başsavcılığı ile tutuklu ve hükümlülere yönelik, çevre orman müdürlüğü ile avcılık, Tire Devlet Hastanesi ile hasta kabul işlemleri ve İngilizce kursları, İş-Kur İl Müdürlüğü ile ticaret lisemiz ve endüstri meslek lisemizle sosyal kültürel ve mesleki alanda kurslar açtık” dedi.
Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de konuşmasında öğretmenleri ve kursiyerler tebrik ederek, “Tire Halk Eğitimi Merkezi’mizin tüm personelini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Yeni kurulan mehteran ekibi kısa sürede inanılmaz başarılı gösterilerle gözlerimizin pasını sildi” dedi.
Turhan Eke’nin konuşmasının ardından Tire Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki kurslarda eğitim alan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular.
Gösterilerin ardından Tire Halk Eğitimi Merkezi yılsonu sergisi açılışı yapıldı.
Editör: Haber Merkezi