HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada hükümetin İzmir’e yaptığı yatırımların özetinin sunarken bir de Küçük Menderes Bölgesi’ne müjde verdi.  Yıldırım, Ödemiş ve Tire’ye Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yem katkı maddeleri için fabrika yapılacağını duyurdu. Yıldırım ayrıca bu iki ilçeye süt fabrikalarının da inşa edileceğini müjdeledi.

Yıldırım şunları söyledi:
İzmir sen büyüksün büyük düşün
Açılışını yaptığımız bu hastane52 milyona mal oldu. Helal olsun. İlkleri gerçekleştiren İzmir bugün nerede? Hak ettiği yerde mi? İzmir’e küçük düşünmek, durmak yakışmaz. İzmir’i Türkiye, Ege, dünya duysun. İzmir sen büyüksün büyük düşün. İzmir’de gözünüzün gördüğü ne kadar önemli yatırım varsa AK Parti döneminde yapıldı.

Küçük Menderes’e müjde!

16 yılda güzel İzmir’imize 45 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Ödemiş de bundan nasibini aldı. Süt desteğinden hayvancılık ve sulama desteğine kadar birçok desteği gerçekleştirdik. Süt üreticilerimize sadece geçen sene 43 milyon destek verdik. Ödemiş’e doğalgazı getirdik mi? Sulama tesislerini yapıyoruz. En güzel barajları yaptık. Okullar, hastaneler inşa ettik. İşte bugün açılışını yaptığımız hastane muhteşem oldu. Şimdi 92 kilometre Torbalı-Ödemiş-Kiraz yolunu da tamamlıyoruz. Osmanlı’dan bu tarafa el değmemiş demiryolu hattını yeniledik. Şimdi de elektrikli ve sinyalli hale getiriyoruz. Bununla da bitmiyor. Ödemiş-Kiraz demiryolu yapımına başlıyoruz. Organize sanayi bölgesini tamamladık. Buradan bir müjde daha veriyorum. Tarım Kredi Kooperatifi yem katkı maddeleri üretimi için Ödemiş’i seçti, fabrika kuruyor. İthal edilen ve 100 milyonu bulan yem katkı maddeleri artık yerli olarak Ödemiş’te üretilecek. Böylece yem fiyatları da aşağıya düşmüş olacak. 50 bin ton kapasiteli depolama alanını da burada yapacağız. Böylece Menderes Ovası’ndaki çiftçi kardeşlerimizin ürettiği hububatı buradan satın alacağız. Fabrika içinde 100 kardeşimize de iş ve istihdam sağlanacak.  Bu yem fabrikasından bir tane de Tire’ye yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Tire’yi de ihmal etmiyoruz. Ayrıca Tire ve Ödemiş’te süt fabrikaları da kurulacak. Beydağ’ı unutmuyoruz. Tren geliyor. Aydın yolunun projesini yapıyoruz.

“Tetanoz ve Difteri aşısını 2019’da Türkiye’de üreteceğiz”

Konuşmasında sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan da bahseden Başbakan Yıldırım, önceliklerinin hep insan olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Sağlık hizmeti almak hepimizin en temel hakkıdır. Devletin görevi vatandaşa en iyi sağlık hizmetini vermektir. İnsanımıza gelişmiş sağlık hizmeti vermek için büyük bir değişim, dönüşüm başlattık. Sağlık alanında çok önemli değişiklik ve dönüşüm yaşadık. 16 yıl önce 18 bin olan yatak sayısını 108 bine çıkardık. 481 olan acil servis sayısını 2 bin 137’ye, 600 olan ambulans sayısını 4 bin 921’e çıkardık. İşte hizmetin adı bu. Artık vatandaş hastaneye gitmeden randevu alabiliyor. Avrupa’nın tamamından fazla 6. seviye dijital sağlık hizmeti veriyoruz. Bebeklerimiz için, çocuklarımız için dünyada ilk kez karekod destekli aşı takip sistemini hayata geçirdik. Engelsiz sağlık iletişim merkezi ile engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimindeki tüm engelleri ortadan kaldırdık. Artık Ödemiş’te çekilen bir tıbbi görüntü ülkenin her yanında görüntülenebiliyor. Tetanoz ve difteri aşısını 2019’da Türkiye’de üreteceğiz. Tüketilen her kutu ilacın yüzde 80’ini kendimiz üretiyoruz. Tıbbi görüntüleme cihazı üretimi ile, ilaç üretimi ile birlikte yerli sanayimize 6 milyar 900 milyon katkı sağlamış olacağız. İlaç sanayimiz ve diğer teknoloji ürünleriyle global güç haline geleceğimize inanıyorum. Her ne yapıyorsak sizlerin rızası ve duası için yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam ve sağlık kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz.”





Editör: Haber Merkezi