30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Tire’de törenle kutlanıldı. Tire Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tire İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Varol,  ‘’ Bugün burada 30 Ağustos Zafer Bayramının 90.Yıldönümünü kutlanmak üzere bulunuyoruz. Bilindiği gibi milletleri millet yapan değerlerden bir tanesi de tarihini bilmesi ve bu tarih mirasını bağımsız ve akli metotlarla yoğurarak geleceğine yön verebilmesidir. İşte 30 Ağustos Zaferinin de ülke tarihinde hiç şüphesiz önemli bir yeri vardır. Emperyalist güçlerin işgaline ‘’DUR’’ diyen ve kanının son damlasına kadar yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan ecdadımızın bu onurlu zaferinden yediden yetmişe, doğudan batıya tüm halkımızın kıvanç duyması ve gelecek nesillere aktarması gerekir. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu büyük önder ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere, tarihinin en kanlı mücadelelerine sahne olan mukaddes vatan topraklarında yatan ve şu anda bizleri izlediğine inandığım aziz şehitlerimizi rahmetle anmayı ve kahraman gazilerimizi huzurlarınızda şükranlarımı arz etmeyi bir borç bilirim. Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, vatanımızın bütünlüğüne, huzurumuza kastedecek odaklara karşı, güçlü bir Türkiye için, el ele, gönül gönüle, hep birlikte, tek vücut halinde mücadele edecek gücümüz dün vardı bugünde vardır. Sonsuza kadar da olacaktır. Çünkü bu güç damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur’’
Sonrasında Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencilerinden Göknil Koçuk ve Kutsan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Güşçin Göbeklioğlunun şiirlerini okumaların ardından tören kapanış ile son buldu.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlama programı Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.
Editör: Haber Merkezi