HABER: DİLEK AYVALI

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde başlayan tören Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Zafer Bayramı programı Cumhuriyet Meydanı’nda Tire Kaymakam Vekili Ekrem İnci ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Âlim Taşdan yaptı. Taşdan konuşmasında Büyük lider Atatürk’ün, önderliğinde her safhası tek tek düşünülerek hazırlanmış bir büyük planla 30 Ağustos Zaferinin kazanıldığını belirtti. Taşdan, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin burada atıldığını ve vatanın asla parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığını ifade etti.

Asteğmen Taşdan, “Bu anlamlı gün vesilesiyle Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Programda Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Sevgi Gümüş ve ŞAİK Anadolu Lisesi öğrencisi Kardelen Korkmaz Zafer Bayramı şiirlerini okudular. Anıttaki törenin ardından Resmi Bayramlaşma törenine Kaymakamlık makamında devam edildi. Bayramlaşma töreninde Tire Kaymakam Vekili Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, tebrikleri kabul etti.

Editör: Haber Merkezi