HABER: DİLEK AYVALI

Zafer Bayramı programı çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Belediye çelengini sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Askerlik Şubesi Başkan Vekili Per. Astğm. Ozan Yusuf Tırmalı kürsüye çıktı. Tırmalı konuşmasında Büyük lider Atatürk’ün, önderliğinde her safhası tek tek düşünülerek hazırlanmış bir büyük planla 30 Ağustos Zaferinin kazanıldığını belirtti. Tırmalı, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin burada atıldığını ve vatanımızın asla parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığını ifade etti.

Asteğmen Tırmalı; “Bu anlamlı gün vesilesiyle Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Programda Eskioba Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Günsel Yıldırım ‘‘Akdenize Doğru’’ ve Kurtuluş Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Bennu Naz Doğanay ‘‘Zafer Bayramı’’ şiirlerini okudurlar.

Tanrıseven " "30 Ağustos Milli Şuurumuzun Zaferle Taçlandığı Gündür"

Kaymakam Tanrıseven yayınladığı mesajda, 30 Ağustos’un Türk Milletinin varoluş destanının tekrar kaleme alındığı tarih olması itibariyle önemli olduğunu belirtti. Tanrıseven mesajında şunları kaydetti: 

‘‘30 Ağustos, Millet olma şuurumuzun ete kemiğe bürünüp zafere yürüdüğümüz gündür. Bu Zafer Vatan topraklarının, Türk Milletine ait olduğu ve asla kaderine terk edilemeyeceği gerçeğinin tüm Dünyaya bir kez daha ilan edildiği gündür. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Milletimiz tek ses, tek yürek, tek Millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini ispat etmiştir.’’

"Tebriklerin Kabulu"

 Anıttaki törenin ardından Resmi Bayramlaşma törenine Kaymakamlık makamında devam edildi. Bayramlaşma töreninde Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, tebrikleri kabul etti.

Törene Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Jandarma Komutanı Okay Cansu, Ak Parti Tire İlçe Başkanı M. Selman İçelli, CHP Tire ilçe Başkanı Hakan Şenoyar, MHP Tire ilçe Başkanı Bilal Kıvrak, İyi Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi