HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Törene Kaymakam Celil Ateşoğlu,Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak, ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Üyüktepe, daire müdürleri, Öğrenciler ve Ödemişliler katıldı.

Çelenk konmasından sonra, Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra, protokol burada bulunanların bayramını kutladı. Daha sonra, Jandarma Astsubay kıdemli Başçavuş Zeki Seçer tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Seçer Konuşmasında:” Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına Temel teşkil edecek, 30 Ağustos 1922 kazandığımız büyük zaferin 94. Yıldönümünün Ulusça kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Dünya tarihçileri büyük taarruz için şu ifadeyi kullanmışlardır.” Türkler Mohaç Meydanı Muharebesinden yüzyıllar sonra, yine parlak bir muharebe kazandılar. Türk Ordusu çok kısa sürede kendisinden üstün düşman kuvvetlerinin büyük bir bölümünü imha etmişler. Askeri acıdan bir diğer önemli husus da günün şartlarında bir ordunun 10 günde 500 km mesafeyi yaya olarak ve savaşarak katetmişdir. Harpler yalnızca iki ordunun karşı karşıya gelerek çarpışması değildir. Milletlerin bilim ve fen alanında bütün maddi manevi kudret ve faziletlerin çarpıştığı bir imtihan meydanıdır. Bu harbin önemi,yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk, birlikte icra edilmesidir. Türk ulusu bu meydan muharebesinin Ulu Önderin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Tarihe Altın harflerle yazılan bu zaferin, askeri sonuçları olmuştur. Bu sonuçlar günümüze yansımıştır. Hepinizin Zafer bayramını kutluyorum.”

Daha sonra davetliler Kaymakamlığa giderek Kaymakam Celil Ateşoğlu’nun kutlamaları kabul etti.

Editör: Haber Merkezi