Bayındır Kızılcaova Köyü muhtarı üç üniversite mezunu Halil Yener (46) köyü için seferber oldu. Yaptığı kariyerini ve işlerini bırakıp muhtarlığı birinci iş olarak gören Yener, ‘ Mahalle halkımızın teveccühü ile seçildim. Bunun hakkını vermeliyim. Köyümüz hizmetten yoksun kaldı. Bunun üstesinden geleceğim’ dedi.  
Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu işletmecilik bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu mezunu, geçmiş yıllarda çeşitli kuruluşlarda muhasebecilik yapan şuan çiftçilikle uğraşan fakat tüm işlerini kenara bırakıp köyü için çalışmaya başlayan muhtar Halil Yener şunları söyledi. 
Yener, “ Köylerin tüzel kişiliğinin mahalleye çevrilerek bütün gayrimenkullerin Bayındır Belediyesine devir edilmesi sebebi ile elimiz kolumuz bağlı kaldı. Hizmeti yaparsa İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi yapacak. Fakat seçimler biteli sekiz ay oldu köyümüze şuana kadar sadece Belediye bir greyder gönderip zeytinliklerin yolunu onardı. Başkada hiçbir şey yok.  Bende mahallemizdeki gerekli hizmetlerin yapılabilmesi için tüm işlerimi bırakıp bütün enerjimi muhtarlık görevime verdim. ”
“2014 Yerel seçimlerinden sonra mahallemizdeki üretim yollarının asfalt kaplama yapılabilmesi için Büyükşehir’e defalarca müracaat ettim. Buna rağmen hiçbir sonuç alamadım. Bayındır Belediyesine de gereken hizmetlerin yapılması için birçok dilekçe yazdım fakat hiçbir sonuç yok. Mahallemizde bazı yollarımız stabilize olmuş durumda. Kış ayının gelmesi ile yağmurda daha da kötü oluyor. Sorunlar saymakla bitmez. Mahalle halkımızdan gelen yoğun istek ve baskılar üzerine bende tüm işlerimi bıraktım. Üç üniversite mezunuyum. Kariyer hayatımı da bir kenara bıraktım. Mahallemiz için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Fakat İzmir Büyükşehir ve Bayındır Belediyesinin de taleplerimizi dikkate almasını ve icraata geçmelerini istiyorum.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi