Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği üyeleri 1 Aralık günü sabah saatlerinde önce Şehit Birol Uysal parkından Saygı Duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudular.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kiraz Kaymakamlığı önüne kadar yürüyüş yaptılar. Ardından Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Atiye Okka tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Okka, “  Siz hiç tekerlekli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi? Siz hiç gözlerinizi bağlayıp annenizi görmeye çalıştınız mı? Siz hiç kollarınızı bağlayıp birinin size yemek yedirmesini, su içirmesini beklediniz mi? Siz konuşmayıp şarkılar söylemek istediniz mi? Siz hiç duymayıp martıların sesini dinlemek istediniz mi? Bugün ‘3 Aralık Engelliler günü’...Bu gün engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve Dertlerini bir kez daha gözden geçirme günü, onlarında toplumun birer parçası olduğunu unutmama, bizim gibi hayalleri başarıları ve isteklerinin olduğunu hatırlama günü… 1922 yılında birleşmiş milletler aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü ‘ uluslar Arası Engelliler günü’ olarak ilan etti. Bu kararın ardından BM insan hakları komisyonu üye ülkelerce 3 Aralık gününün engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istedi. Ve o günden beri 3 Aralık, ‘Engelliler Günü’ olarak bilinmektedir. Nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engellerimizin toplumla Bütünleşmelerinin ve hayatın her alanda aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, onlara Sunulan hizmetlerin erişebilir olması, devlete ve topluma düşen öncellikli bir görevdir. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini son dönemlerde daha fazla görüyor ve birçok başarı mucizesine de şahit oluyoruz. Dünya engelliler gününde, engelli vatandaşlarımıza, bütün engellerinin birliktelik ile dayanışma ile bir gün değil her gün var olduklarını hissettirerek aşılacağını bilmelerini ister, sevgi saygılarımızı sunarız. Bugün burada derneğimizden ve engelli vatandaşlarımızdan desteklerini Esirgemeyen umudumuza umut yolumuza ışık; başka belediye başkanımız Sayın Saliha Şengül’e, Milli eğitim müdürü sayın Osman Yazıcı’ya, Halk eğitim müdürü Şerif Emre Akın beye, tüm ilçe kurum ve kuruluş müdür ve çalışanlarına ve çok değerli halkımıza teşekkür eder engelsiz günler dileriz” dedi.        

Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği üyeleri burada yapılan törenin ardından, Kiraz kaymakamlığı önüne kadar yürüyüşte bulundular. Ardından Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgün’ü makamında ziyaret ettiler. Ardından Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçırak’ın Ankara’da olmaması sebebiyle belediye başkan yardımcısı Ali Cura tarafından belediye başkanlığı makamına konuk oldular. Cura koltuğunu, Ecrin Okka Serhat Tırpan’a bırakmasının ardından özel misafirlerini Kiraz Koru Otelde düzenlenen yemekte ağırladı.

Cura; “Bugün Kiraz Belediyesi olarak çok özel misafirleri koru otelde ağırlamanın onurunu yaşadık. Kendilerine davetimizi kırmayıp katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Unutmamayız ki hepimiz birer engelli adayı olabiliriz. Herkese engelsiz yarınlar dileriz” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi