HABER: AYŞE AKYÜZ


Birgi Derviş Ağa Cami İmamı Mustafa Keskin, Gereli Mahallesi Cami İmamı Mehmet Güler ve Beydağ Müftüsü Mustafa Karaman’ın kafile başkanlığında 65 Müslüman ibadetlerini yapmak üzere umreye gittiler. Ödemiş Şeker Camide yapılan uğurlama törenine çok sayıda vatandaş yakınlarını uğurlamak için katıldılar.

Okunan Kur’an ve ilahilerin ardından Beydağ Müftüsü Mustafa Karaman:  “Her hayrın başı besmele, Kutsal topraklara gitmeden önce dualar edeceğiz tekbir, telbiye ve salavat getireceğiz, Bütün umrecilerimiz adına helallik istiyoruz. Bugün Halkın evinden, Hakkın evine gidiyorsunuz. Allah’ın eine misafir olacaksınız. Buradan tertemiz ve helallik alarak gittiğiniz gibi, oradan da aynı şekilde dönmenizi Allah sizlere nasip eylesin. Allah’ım, İmam-ı Birgivi hazretlerinin hürmetine, buradan selam gönderiyoruz. Bizleri bu vesile ile peygamber efendimizin şefaatine nail eyle. Mekke de Cenabı Allah’ın misafiri, Medine’de Hazreti Peygamber efendimizin misafiri olacaksınız. Sizler Umreye tertemiz gidip, tertemiz gelenlerden olunuz “

Tüm katılımcılardan topluca helallik alınarak tekbirlerle umreciler kutsal yolculuğa doğru uğurlandı. Ödemiş Müftülüğü bu yıl Ödemiş’ten 260 kişinin umre yolculuğu yapacağını belirtti.65 Kişilik umre kafilesi  24 gün yapacağı Umre ziyaretinin 16 gününü Mekke’de 8 gününü ise Medine’de yapacak.

Editör: Haber Merkezi