Haber: Nazif HARUPÇU

Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ’ye yaptırılmakta olan 250 yataklı yeni Ödemiş Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar, yüklenici firmanın yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle durmuş ve firma ek süre isteyerek ihalenin feshedilmemesini istemişti. Geçtiğimiz yıl kule vinç eylemiyle gündeme gelen yeni hastanede bu kez çek nedeniyle oluşan maddi kriz inşaatın durmasına yol açmıştı.

Yüklenici firma Kart İnşaat ek süre isteyerek 2015Temmuz ayı sonuna kadar yükümlülüklerini yerine getireceğini ve inşaatın yeniden başlayacağını ifade etmişti.

Bundan 4 ay önce yeniden başlayan süreçte gelişme yaşanmayınca,

TOKİ gerekli şartların oluşmadığını öne sürerek yüklenici firmanın ihalesini fesih etti.

Önceki gün Ödemiş’e gelen Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema,

Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir son durum hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, “Ödemiş 250 Yataklı TOKİ tarafından yaptırılmakta olan Sağlık Bakanlığımıza ait Ödemiş yeni Devlet hastanesi inşaatında yüklenici firmanın ihalesi 29 Temmuz 2015 itibariyle feshedildi.

TOKİ 20 günlük sürecin ardından yeniden ihale açarak, inşaatımızın kısa sürede tamamlanmasını sağlayacak çalışmaları başlattı ve 19 Ağustos 2015 tarihinde yeni bir ihale süreci ve ardından kalan inşaatın hızla tamamlanması konusunda çalışmalar başlayacak ve bizlerde konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi