“24 Kasım Öğretmenler Günü”, sabah saatlerinde Hükumet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde konferans salonunda devam etti. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklere, İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, belediye başkan vekili Hasan Gürgen, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muharrem Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, belediye meclis üyeleri kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel yaptı.

İçel, “Bir kitle, millet olabilmek için mutlaka eğitimcilere, öğretmenlere muhtaçtır.”

“Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e millet mektepleri başöğretmeni ünvanlın verildiği ve doğumunun 100. Yıl dönümünden itibaren, öğretmenler günü olarak kutladığımız, böylesine önemli olan bugünde, öğretmenlere duyulan saygı, sevgi ve minnet duygularını bir kez daha ifade etmenin mutluluğunu yaşıyorum. “

“Mevlana hazretleri “ Yeni bir şey öğrenmeden geçirdiğim bir günde, benim için güneşin doğmasında bir hayır yoktur” demiştir. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza bu uzun yolda üstün başarılar dileyen İçel, “Hepinizi, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Oratoryo, öğrencilerin hazırlamış olduğu mini konser dinletisi, “24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında düzenlenen yarışmalarda öğrenciler hediyelerini aldı. Hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından, ilçede göreve başlayan yeni öğretmenler için, yemin töreni gerçekleşti.

 

 

Editör: Haber Merkezi