Türkmen Mahallesi Perşembe Pazarı,  23 Nisan akşamı düzenlenen törenle Ödemişlilerin hizmetine girdi.
23 Nisan’ın gündüz programında, yeniden düzenleme yapılan Çamlık Parkı’nın açılışını gerçekleştiren Ödemiş Belediyesi, programın akşamki bölümünde ise Türkmen Mahallesi Perşembe Pazarı ile 112 istasyonu ile itfaiyenin açılışını yaptı.
Uzun uğraşlar sonrasında Ödemiş Belediyesi’nin tamamlayarak hayata geçirdiği Perşembe Pazarı’nın açılışında adeta izdiham yaşandı. Açılışa büyük ilgi gösterilirken, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Perşembe Pazarı’nın projesini çizen genç mimar Derya Aguday’a teşekkür ederek, adına düzenlenen plaketi kendisi yurt dışında olması sebebiyle annesine verdi.
Keskin, açılışta birim müdürleriyle birlikte harmandalı da oynadı. Perşembe Pazarı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Bekir Keskin bölgede sosyal ve kültürel alanların yaratılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, söz konusu yerde bulunan 8910 m2'lik alanın kamulaştırdıklarını ifade etti. Keskin, Türkmen Mahallesi’nde bulunan Mehmet Doğru mirasçılarına ait 8 bin 910m2'lik alanın Ödemiş Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını ve tapusunun teslim alınarak işlemlerin yapıldığını belirterek, teşekkürde bulundu.
Başkan Keskin, "Türkmen Mahallesi’ndeki bu alanda, önce Perşembe Pazarı'nın yerleşimini düzenledik. Ayrıca içinde sosyal ve kültürel aktivitelerin yapıldığı tesisler düzenleyerek, bu bölgeye canlılık kazandırdık" dedi.
“ÇEVRE MAHALLELER KENT HİZMETLERİNDEN EŞİT ORANDA YARARLANIYOR”
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Çevreden merkeze çalışma ilkesi ve kent merkeziyle çevre mahallelerin, hizmetler konusunda bütünleşmesini sağlamak amacıyla yürütülen projeler arasında yer alan Türkmen Perşembe Pazarı, hem pazaryeri hem de sosyal etkinliler için kullanılacak çok amaçlı bir tesis olarak yapıldı. Kentin batı kısmında yaşayan vatandaşlarımızın sosyal hayatlarına katkı sağlayacak olan tesis içinde; ikinci bir itfaiye binası, zabıta birimi, muhtarlık evi, kafeterya, spor alanı, yürüyüş yolu ve piknik alanı bulunmaktadır. Ayrıca 112 Acil Ambulans hizmet binası da Türkmen Mahallesi’nde yapılarak, çevre mahallelerin kent hizmetlerinden eşit oranda yararlanmaları sağlanıyor” dedi.
Keskin, "Belediyemiz, kenar semtlerden merkeze doğru hizmet vermeye devam ediyor" şeklinde konuştu ve “Burayı halka emanet ediyorum” dedi.
Türkmen Mahallesi Muhtarı Raif Hamurcu da belediyenin bu hizmetinden dolayı Başkan Bekir Keskin’e teşekkür ederek, “Burada Başkanımıza bir buket çiçek hediye edebilirdim ama ben bunun yerine kendisine söz veriyorum. Ben ve mahalle halkımız buraya gözümüz gibi bakacağız” ifadesinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi