HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş’in Batı bölgesinde bulunan 22 mahalleye ulaşım sağlayan, eski YSE şantiyesi yanındaki Yeniceköy köprüsü, günde yüzlerce aracın ulaşımını sağlamada önemli rol üstlenirken, Gelişen şartlar nedeniyle artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi.

Eskiden köylülerin haftada 1 gün Ödemiş’e indikleri Horzum, Çamyayla, Tosunlar, Derebebekler, Dereuzunyer, Köseler, Su çıktı, Üzümlü, Ortaköy, Karadoğan ve Yeniceköy, Demircili, Işıkköy, Sekiköy, Bülbüller, Yusufdere, Kayaköy, Kerpiçlik, Lütuflar, Veliler, Süleymanlar, Kızılcaköy mahallelerinin tek girişi yolu olan Yeniceköy köprüsü, Son yıllarda hayvancılığın yaygınlaşması ve araç ile motosiklet sayısının artması ile birlikte çok hareketlendi.

Bu hareketlenmeye, Bundan yıllar önce yapılan ve bugün dar gelen köprüden aynı anda iki araç geçmesi ise mümkün görünmüyor.

Hele kenarlarında yaya kaldırımı da olmayan köprü, yayalar ve sürücüler açısından da tehlike arz ediyor.

Türkmen Mahalle sakinlerinden Turan Selçuk şunları söyledi, “YSE yanındaki sokakta oturuyorum. Sabahları çocuklar okula gitmek için Yeniceköy köprüsünü kullanmakta. Sabah bu köprüden, servis araçları, ekmek taşıma araçları, süt nakliye araçları, köylerden Ödemiş’e çalışmaya gelen vatandaşlarda yola çıktığı için burada ciddi şekilde yol hareketlenmekte. Yeniceköy yolundan gelen ve Veliler istikametinden gelen araçlar köprüye geldiklerinde, Veliler tarafından gelen araçlar köprüye girebilmek için yolu ortalamak durumunda kalıyor ve karşıdan gelen araçlar veya Yeniceköy yönünden gelen araçlar beklemek durumunda kalıyor. Bir de sabahları okula giden çocuklar da olunca köprünün üstünde hareketli ve tehlikeli dakikalar yaşanıyor. Ve burada zamanla kazalarda kaçınılmaz oluyor. Mahalle sakinleri olarak bu köprünün genişletilmesini istiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımızdan sesimizi duymasını istiyoruz ” dedi.

Editör: Haber Merkezi