HABER: TOLGA KIZGIN


Ödemiş-Kiraz karayolu üzerinde 1994 yılında satın alınan 93 hektarlık Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi arazisi, 46 parselden oluşmaktadır. Şu anda 30 parsel firmalar tarafından alınmış, geriye kalan 16 parsel içinde, Pınar başta olmak üzere önemli taleplerin olduğu açıklandı.     

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesinin 21 yıldır, sürüncemede kalan inşaatının yapımı için ilk ciddi adım atıldı. Ödemiş Belediyesinde yapılan imza töreni ile Ödemiş Organize Sanayii alt yapı uygulama ihalesi imzalandı.

En küçük parsel 5 bin, en büyüğü ise 30 bin metrekare alana sahip, Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı ihalesi, Ödemişte sevinçle karşılandı. 13 bin 882 liradan çıkarılan ihale % 41 kırımla, 8 milyon 556 bin liraya Şahinler inşaatta kalmıştı.

Bu gün yapılan sözleşmede, Şahinler inşaat A.Ş adına müteahhit Abidin Şahin ile Ödemiş Organize Sanayii Bölgesi Başkanı Mahmut Badem, 8 milyon 556 liralık ihalenin sözleşmenin imzasını attılar.

Ödemiş Belediyesinde yapılan sözleşmeye, Yönetim Kurulu Üyeleri Kaymakam Celil Ateşoğlu, Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Nurettin Yıldız katıldılar.

Başkan Mahmut Badem “Ödemiş için yeni kırılma noktasını yeniden yaşıyoruz. 21 yıl önce başlayan serüvenimiz, Ödemiş Halkı tarafından, “OLMAZ” denileni yeniden canlandırıldığı bir günü yaşıyoruz.

2014 Martında oluşturulan yönetim kurulundan sonra, gerek Kaymakam beyin, gerek yönetim kurulu arkadaşlarımızın ve İzmir Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancıların destekleriyle bugün ihalesi biten Ödemiş OSB’nin alt yapı uygulama ihalesi sözleşmesini imzalıyoruz. Müteahhitimizden yapılan sözleşmenin dışında, ihalenin ne zaman bitirtileceğinin açıklamasını bekliyoruz. Hayırlı olsun diyorum, emeği geçenlere teşekkür ederim. Başkanın konuşmasından sonra, başkan ve müteahhit birbirini kutladılar.

Kaymakam Celil Ateşoğlu “ 2015 yılının Ödemiş’te hayırlı işlere vesile olacağına inanıyorum. Kaymakamlığa başladıktan sonra, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulununda bir üye olarak arkadaşlarımızla OSB’nin canlanması için gayret sarf ettik. Bilim ve Sanayi Bakanlığımızdan kullanacak kredi ile bu alt yapı ihalesine gerçekleştirdik. Şahinler firması bu ihaleyi aldı. İnşallah verilen süre içerisinde OSB’nin alt yapı işlerini bitirecektir. Arkasından İZKA dan  beklediğimiz elektrik ihalesi İZKA tarafından karşılanacak, böylece Ödemiş Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı sorunu kalmayacaktır.”  

 “OSB yeni yeni katılımların olması bizi sevindirmektedir. Gerçekten şu anda, ciddi şekilde büyük firmalar katkılarda bulunacaklar. Biraz önce başkanımızdan haber aldık, Pınar Ödemiş OSB ye yatırım yapmak için müracaat etmiş, bu çok sevindirici bir olay. İnanıyorum ki Ödemiş OSB, bölgeye büyük bir hareketlilik kazandıracaktır.”

Müteahhit Abidin Şahin “işimize bir hafta içinde başlayacağız. İşin bitim tarihi, 31 mayıs 2017 dir. Ancak, biz bunu daha kısa sürede yapacağız.” Demesi toplantıda bulunanların alkışlarına neden oldu, 2016 yılını, yönetim kurulu üyeleri hedef gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi