HABER: DİLEK ACAR ÖZDEMİR 

Ödemiş’in yıllardır kanayan yarası haline gelen projelerin en başında olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi alt yapı ihalesi gerçekleşti. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemelerini kapsayan ihalesi 25 Haziran 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapıldı. Açık eksiltme usulü ile yapılan ihaleye beş firma katıldı. 5 firmanın katıldığı alt yapı ihalesi %41 kırımla gerçekleşti.
Ödemiş için önemli projelerden biri olan Ödemiş OSB’nin alt yapı ihalesinin gerçekleşmesi bir sonraki adımların hızla ilerlemesini tetikleyecek.
Toplam 46 firma bu yıl içinde çalışmalara başlayacak. Yatırım miktarının 300 milyon lirayı bulması planlanıyor. Fabrikaların faaliyete geçmesiyle yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlanacak.
Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, tekrar belediye başkanı seçilmesinin ardından Ödemiş Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi için ciddi girişimler başlattı. Öncelikle Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri yeni baştan oluşturuldu. Daha sonra Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ortaklığında ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın iştirakçi olarak katılımıyla hazırlanan projeye hazırlandı. 21 yıldır çözüme kavuşmamış ve Ödemişliler için adeta kangren haline gelmiş olan Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına İZKA’dan 1.469.788 TL destek gelmişti. 25 Haziran 2015 tarihinde ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından alt yapı ihalesi yapıldı. Beş firmanın katıldığı ihalede %41 kırımla Şahinler Firma Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Alt Yapı İhalesini aldı.
İhaleyi alan firmanın 3 hafta içerisinde yer teslimi alacağı ve Ödemiş Organize SANAYİ Bölgesinin yollar, atık su, yağmur suyu ve içme suyu işlerini kapsayan alt yapı işlerinin yapımına başlanacak. Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ile Ankara’ya giden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ihaleyi yakından takip ettiler.

“Gelecek nesillere bıraktığım her miras bana gurur verir”
Bir hayali daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, gecikmiş olan projelerin hayata geçirilmesi için elinden geleni yaptığını, özellikle Ödemiş’in ekonomik anlamda canlanması konusunda büyük katkı sağlayacak projeleri hayata geçirerek gelecek nesillere miras bırakmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Badem, “Organize Sanayi Bölgemizin faaliyete geçmesi konusunda bir yıldır yaptığımız çalışmanın sonuçlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İlk olarak İZKA’dan aldığımız destek ve girişimlerimiz sonucunda alt yapı ihalesinin Bakanlığımız tarafından yapılması bölgemiz için önemli bir gelişmedir. 5 firmanın katıldığı alt yapı ihalesi %41 kırımla gerçekleşti. İhale ile ilgili gerekli prosedürler gerçekleştikten sonra 21 yıldır atıl durumda bulunan ve vatandaşlarımızın yapılması konusunda ümidi kaybettiği Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar başlayacaktır. Ödemiş OSB’nin hayata geçmesiyle uzun vadede ilçemizde istihdam yaratması sayesinde sosyal ve ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracaktır. İlçemizdeki tarım ve hayvancılığa dayalı üretiminin sanayi ortamında gelişip büyümesi önemli bir kazançtır. Fabrikaların bu bölgede kurulması bölgemizin ekonomik gelişimine daha da büyük katkı sağlayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız.”

 

Editör: Haber Merkezi