Ödemiş Belediyesi Kent Konseyi ve Bursa Koza Birlik işbirliği ile sürdürülen “Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi”nin 2019 yılı üretim sezonunu başlatmak için Bursa Kozabirlik Kooperatif Müdürü Mehmet Sönmez, Kent Konseyi ile geçen yıllarda üretim yapan vatandaşları ziyaret için Ödemiş’teydi.

Kooperatif Müdürü Mehmet Sönmez, geçen yıllarda olduğu gibi ipekböceği larva (Kurtçuk) dağıtımının ücretsiz yapılacağını, üretim sonunda yaş koza alımlarının yine Bursa Kozabirlik tarafından gerçekleşeceğini bildirdi. Üretim aşamasında ihtiyaç halinde üreticilerle bilgi paylaşımı yapıldığı gibi üretim öncesinde de talep halinde eğitim toplantıları yaptıklarını ifade etti. 

Üreticilerin taleplerini 1 Nisan 2019 Pazartesi gününe kadar Ödemiş Kent Konseyine bildirmeleri gerekiyor. Alınan talepler doğrultusunda İpekböceği larvaları Nisan ayı ortasında üreticilere dağıtılacak, yaklaşık 35-40 günlük üretim sezonu sonunda sarmış olan ipekböceği kozalarının alımı Bursa Koza Birlik tarafından yapılacak. Alınan bilgiye göre, 2018 yılı üretim sezonunda 55 tl olan yaş koza kg fiyatında artış bekleniyor.

Bilgi ve Başvuru Adresi: Ödemiş Kent Konseyi - Emmioğlu Mahallesi Otel Sokak No: 13 (Yıldız Kent Müzesi yan sokağı)

Editör: Haber Merkezi