HABER: AYŞE AKYÜZ


2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının birinci dönemi Cuma günü sona erdi. Ve 22 bin öğrenci karnelerini alarak, 15 günlük tatile girdi.

Ödemiş Mustafa Erdem Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri; Yakup Çakır ve Erdal Yalçın, Mustafa Erdem Ortaokulu Müdürü Sebahattin Azeroğlu, Öğrenci, Öğretmen ve Veliler katıldı.

Mustafa Erdem Ortaokulu öğrencileri, Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerini kapıda çiçeklerle karşıladılar. Düzenlenen törende Mustafa Erdem Ortaokulu Müdürü Sebahattin Azeroğlu, Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu birer konuşma yaptılar. Okul Müdürü Azeroğlu Çocukların karnelerine göre kişiliklerinin değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu; Mustafa Erdem Ortaokulu Müdürü Sebahattin Azeroğlu “Bugün öğrencilerimizle birlikte bir maratonun son gününü yaşıyoruz. Bugün alınan karneler öğrencilerin okul yaşamında göstermiş oldukları performansı değerlendirmesidir. Karneler çocuklarınız nasıl bir insan olduğunu değil! Onların okul derslerinde nasıl olduğunu değerlendiren belgelerdir. Çocuklarınız karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini kırıcı özgüvenlerini yitirmelerini neden olacak suçlamalardan kaçınınız”.

Mustafa Erdem Ortaokulu Müdürü Sebahattin Azeroğlu ’nun konuşmasının ardından, Zeybek ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından Küçük Ozanlar Grubu Türk Halk Müziği korosu müzik öğretmenleri eşliğinde halk müziğinin birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler.

Milli Eğitim Müdüründen anlamlı sözler

 Gösterilerin ardından Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.Ödemişte 22 bin öğrencinin karne aldığını belirten Murat İçel “Bugün ödemişte 22 bin 700 civarında öğrencimiz karnesini alıyor. Velilerimiz öğrencilerine tüm fedakârlıkları yapıyorlar. Bir mezar taşında çok güzel bir söz yazmışlar. 'Sen doğduğunda sen ağlıyordun, Çevrendekiler gülüyordu. Öyle bir ömür geçir ki bu dünyadan göçtüğünde sen gülümse ardında kalanlar ağlasın'.

Siz bir milleti ayağa kaldıracak Necip Fazıl’ın Sakarya’sı; Mehmet Akif’in özlediği neslin temsilcisi olacaksınız.

Dört aydan beri emekleriniziniz karşılığı olan karnelerinizi alacaksınız. Karnesi zayıf olan öğrenciler daha çok çalışsınlar, İyi olanlar ise yine O azimle çalışmaya devam etsinler.

Biliyoruz ki; azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Unutmayın bizler sizleri karnelerinizin için değil yaratılışların en değerlisi olduğunuz için değer veriyoruz”.

Murat İçel’in ardından Ödemiş Kaymakamı bir konuşma yaptı. Kaymakam Celil Ateşoğlu, “Karnelerinizi aldığınız da bazılarınız üzülecek bazılarınız sevinecek, karnelerinizde emeğinizin karşılığınızı göreceksiniz. Az not alanlar daha çok çalışacaklar, çok alanlar ise aynı azimle çalışmalarına devam edecekler.

Sömestr tatilinde bol bol dinlenin, gezin. Tatilin tadını çıkarıp bol bol  bilgisayar oynayabilirsiniz. Okuyabilirseniz bol bol kitap okuyun”.

Konuşmaların ardından 2014-2015 Eğitim öğretim yılında ilk üçü paylaşan okulun öğrencilerine hediyeler verilirken, Yıl boyunca farklı kategorilerde başarı elde eden öğrencilere de hediyeler verildi. Törenin ardından İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte 2014-2015 Eğitim öğretim yılının ilk yarısı tamamlanmış oldu.

Öğretmenler öğrencilerine düzenlenen törenin ardından  karnelerini dağıttılar.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ikinci yarısı 9 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayıp,12 Haziran Cuma günü sonu erecek.

Eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da düzenlenecek olan ortak sınavlara girecek.

Mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatilde öğretmenlerin il içi ve iller arası özür grubu yer değiştirme atamalarını yapacak. Bu atamaların ardından, 15 bin öğretmen kadrosuna da ilk atamalar gerçekleştirilecek.

Üniversite maratonu başlayacak.

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi