İZTO Ekmek ve Unlu Mamülleri Komitesi, gramajı 20 gram azaltıp fiyatı da 50 kuruş artırarak bir çözüm üreterek, 210 gram ekmeğin 3 liradan satılmasını talep ediyor. Konunun Çarşamba günü yapılacak Meclis toplantısına yetiştirilmesi planlanıyor.

Antalya ve İstanbul’dan sonra İzmir’de de ekmeğe yeni zam konuşuluyor. İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi, bugün yapacağı toplantıda, yeni fiyatı konuşacak. 24 Kasım’da 230 gram ekmeği 2,5 liraya çıkaran komite, bu kez gramajı azaltıp fiyatı artırarak farklı bir formül geliştirdi. Buna göre, 230 gram ekmek 210 grama düşürülecek; fiyatı da 2,5 liradan 3 liraya çıkarılacak.

KOMİTE BUGÜN TOPLANIYOR

İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi Başkanı Yakup Demir, zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. İki aylık süreçte ekmeklik unun yanı sıra doğalgaz ve elektriğe çok büyük zamlar geldiğine dikkat çeken Demir, “Bugün komitemiz toplanacak ve bir karar verecek. Aldığımız kararı, İzmir Ticaret Odası Başkanımız Mahmut Özgener’e ileteceğiz. Mahmut başkanımız konuyu yarınki Meclis toplantısına getirebilir. Eğer bu mümkün olmazsa, yetişmezse, önümüzdeki ay yapılacak mecliste mutlaka konuşulacak ve gramajla fiyattaki düzenleme gerçekleşecek. Vatandaşı üzmemek adına ekmeğin gramajını düşürüp, fiyata küçük bir ilave yapmayı tercih ettik.” Dedi

ANTALYA’DA 3 LİRA OLDU, İSTANBUL’DA ONAY BEKLİYOR

İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır ise Antalya’da 210 gram ekmeğin 3 lira yapıldığını, İstanbul’da da aynı şekilde 210 gram ekmeğin 3 liraya çıkarıldığını açıkladı. İzmir’in, İstanbul’u izlediğini belirten Sağır, “Antalya’da yeni tarife yürürlüğe girdi. İstanbul’da karar alındı, 210 gram ekmek, 8 Şubat’ta onaylanmasının ardından 3 lira olacak. Doğalgaz ve elektriğe gelen zam, belimizi büktü. Akaryakıt zammı da canımızı yakıyor. Asgari ücret artılınca, maliyet giderlerimiz de arttı. Altından kalkamaz hale geldik. Amacımız, esnafın ayakta kalmasını sağlamak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi