Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Ayakkabıcılar Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. Ödemiş Ayakkabı Festivali bugün yapılan açılış töreni ile başladı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen festivalde 20 ayakkabı firması stant açtı. Vatandaşların uygun bütçe ile ürünler alması için düzenlenen festival 9 Nisan 2021 Cuma gününe kadar sürecek.

Ödemişli esnafların katılımıyla gerçekleşen 2. Ödemiş Ayakkabı Festivali törenle başladı. İkincisi düzenlenen festivalin açılışına Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcıları Özay Kaptan ve Feridun Azeroğlu, CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Garnizon Komutanı Efekan Güleç, Mal Müdürü Nazım Çobanoğlu, Gıda Maddeleri Başkanı Hülya Çavuş, Nüfus Müdürü Mehmet Şık, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler koordinatörü Hikmet Güriş ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış Konuşmasını Ödemiş Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Köksoy yaptı. Köksoy, “Ödemiş’te bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz ayakkabı festivaline hepiniz hoş geldiniz. Geçen yıl şubat ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalimizde Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Mehmet Eriş’in çok desteği oldu. Bu yıl da yine festivalimizi gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Ödemiş’te ürettiğimiz ayakkabılar kalitesi ile biliniyor. Biz de bunun için kooperatifleşmeye karar verdik. Türkiye’de bulunan 27 ortağımız ile bir ilk olan Ödemiş Ayakkabı Üretim ve Pazarlama Kooperatifini kurduk. Geçen hafta İstanbul’da düzenlenen uluslararası ayakkabı ve moda fuarına katıldık. İmalatçı arkadaşlarımız yurt dışında birçok marka ile temasa geçti. Hem bu projemiz ile hem de bugün yapmış olduğumuz Ayakkabı Festivali ile birlikte Ödemişte bulunan yerel esnafı alıcılar ile bir araya getirdik. Esnafımız pandemi sürecinde çok zor günler geçiriyor. Biz de Ödemiş Ayakkabıcılar Odası olarak esnafımıza elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Bu süreçte halkımıza seslenmek istiyorum. Yerel esnaftan alışveriş yapsınlar esnafın buna gerçekten ihtiyacı var. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Halk Eğitim Merkezinde sayacılık kurslarının başladığını ve bu yönde önemli yollar alınacağının müjdesini verdi. Belediye olarak ayakkabıcılık sektörünü geliştirmeyi görev edindiklerini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bugün burada 20 üreticimiz bulunuyor. Üreten, kendi markasını oluşturmuş sektörde yer edinmiş ve dünya markalarına üretim yapan esnafımız mevcut. Bu esnaflarımıza sahip çıkmalıyız. Değerli Kaymakamımız Fatih Aksoy’a buradan yerel esnafımıza güç verdiği için teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde esnafımız çok fazla sıkıntılar çekti. Biz Ödemiş Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Ödemiş ayakkabı üretim merkezi olma konumunda son yıllarda başarılı bir kooperatifçilik girişimine ev sahipliği yaptı. Bir araya gelen Ödemişli esnaflarımız ihracata başlama yolunda son yıllarda oldukça yol kat etti. Bu güzel buluşma için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ayağınıza sağlık” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek stantları gezdi. Her yaşa ve her cebe uygun sunulan ayakkabılar festivalin ilk gününden büyük ilgi gördü.

Haberin canlı yayın linki

https://fb.watch/4GR31VqzqV/

Editör: Haber Merkezi