HABER: GAMZE ONAN


19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi, Küçük Menderes'te de coşkuyla kutlandı. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Atatürk Anıtı önünde tamamlanan programın ardından kutlamalar Ödemiş Belediyesi toplantı salonunda devam etti. Kutlamalara Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, Garnizon Komutanı Hasan Yüzüak, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jan. Kd. Yüzbaşı Muharrem Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in eşi Siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Cafer Cebeci yaptı. Cebeci “ Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş mücadelesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. Yıl dönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs gençlik demek, gençlik gelecek demek. Türk genci Türk istiklali ve cumhuriyetinin yılmaz bekçisidir. Atatürk gençler ile ilgili bir sözünde “Ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.” İfadesini kullanmıştır. Unutmayınız ki her vatan milletini en çok seven görevini en iyi yapandır. Bir milleti millet yapan en önemli ögelerden birisi geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe bırakacak olduğumuz kültürel değerlerdir. Bizler biliyoruz ki gelecek gençlerimizin elindedir. Yani geleceğimizi şekillendirmekte bizlerin elindedir.”dedi.

Cebeci’nin gençlik adına konuşma yapmasının ardından, Ödemiş 50. Yıl ortaokulu Müzik Öğretmeni Cem Aslan ve 50 yıl ortaokulu öğrencilerinden oluşan Ödemiş Gençlik Hizmetleri müzik grubu müzik dinletisi, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan usta öğretici olan Kemal Dayan’ın ekibiyle hazırlamış olduğu Anadolu ateşi ekibinin gösterisi, 2014 yılında düzenlenen bireysel halk oyunları yarışmasında birinci olan ve Trabzon’da okuduğu okuldan gelen İbrahim Özsoy’un gösterisi. Ardından gerçekleştirilen çeşitli gösterilerle birlikte katılımcıları coşturdu. Final gösterisinin ardından salondaki kutlama ödül törenleriyle devam etti.

Jüri üyelerinin huzurunda yapılan 7-14 yaş bireysel halk oyunları yarışmasında Ahmet Can Taşal birinci olurken Berke Yıldız ikinci ve Murat Toklu üçüncü oldu. 15-29 yaş grubu bireysel halk oyunları yarışmada ise birinci Gökhan Amber olurken, Samet Uyandıran ikinci ve Arif Uz üçüncü oldu.

4-8 Mayıs Gençlik Haftası Basketbol Turnuvası sonuçları Küçük Kızlarda, 1. Birgi Kazımpaşa Ortaokulu, 2. Hatipoğlu Mustafa Erdem İlköğretim Okulu, 3. Hatipoğlu Hasan Erdem İlköğretim Okulu oldu. Yıldız kızlarda, 1. Cumhuriyet Ortaokulu, 2. Hatipoğlu Mustafa Erdem İlköğretim Okulu, 3. Hatipoğlu Hasan Erdem İlköğretim Okulu oldu. Küçük erkelerde, 1. 50. Yıl Ortaokulu, 2. İmam Hatip Lisesi, 3. Özel Dünya Koleji. Yıldız erkeklerde, 1. Özel Dünya Koleji, 2. Birgivi koleji, 3. 50. Yıl Ortaokulu. Genç erkeklerde 1. Özel Oluşum Koleji, 2. Hulisi Uçaçelik Anadolu Lisesi, 3. Ödemiş Anadolu Lisesi oldu. Centilmenlik kupasını ise İmam Hatip Anadolu Lisesi aldı.

Futsal turnuvasında küçük erkeklerde, 1. İmam Hatip Ortaokulu, 2. 50. Yıl Ortaokulu, 3. Ödemiş Ortaokulu. Yıldız erkeklerde, 1. 50. Yıl Ortaokulu, 2. Özel Birgivi Koleji, 3. Özel Dünya Koleji. Genç erkeklerde, 1. Birgi Sağlık Meslek Lisesi, 2. Pr. Dr. Muzaffer Kula Lisesi 3. İmam Hatip Anadolu Lisesi.

2014-2015 yılı gençlik haftası voleybol turnuvasında ise küçük kızlarda, 1. 50. Yıl Orta Okulu, 2. Zeytinlik S.S Ortaokulu, 3. Özel Birgivi Ortaokulu. Yıldız kızlarda, 1. 50. Yıl Ortaokulu, 2. Özel Dünya Ortaokulu, 3. Zeytinlik S.S Ortaokulu. Genç kızlarda, 1. Pr. Dr. Muzaffer Kula Anadolu Lisesi, 2. İlkkurşun Ticaret Meslek Lisesi, 3. Ticaret Odası Öğretmen Lisesi. Genç erkeklerde, 1. Ticaret Odası Öğretmen Lisesi, 2. İlkkurşun Teknik ve Mesleki Eğitim Lisesi.

Editör: Haber Merkezi