HABER: DİLEK AYVALI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Tire’de gençlerin hazırladığı çeşitli spor gösterileriyle kutlandı ve bir rekor denemesi yapıldı.Tire 4 Eylül Stadyumunda düzenlenen törene Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş tribünleri doldurarak gençlerin coşkusuna ortak oldu.

Tören Tire Tarihi Armoni Bandosunun çaldığı istiklal marşının törene katılanlarla söylenmesiyle başlandı lise öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını ve şiirlerini okuması ile sürdü.

Daha sonra gençlik koşuları yapıldı. Tire Bisiklet Topluluğu’nun Türk bayraklı tören geçişi büyük beğeni topladı. Kaymakam Mehmet Demirezer birincilerin madalyalarını taktı.

REKOR DENEMESİ

Kutlamalarda bir ilk yaşandı ve ilk kez 250 kişi aynı anda Tire Koca Arap Zeybeğini oynadı. Tire Halk Eğitimi Merkezi öğrencileri ve eğitmenleri ile çok sayıda gönüllünün katıldığı rekor denemesi büyük coşkuyla izlendi ve beğeni topladı. Rekor denemesi organizasyonunu gerçekleştiren Tire Halk Eğitim Merkezi Eğitmenleri Tufan Yöndeş ve Gökhan Amber, “Tire koca Arap Zeybeği yeni derlenen bir oyun. Pek çok yerde harmandalı zeybeği ile rekor denemeleri yapılırken biz ilçemize ait bir zeybek oyunuyla bu denemeyi yaptık. Gururluyuz ve mutluyuz. Çok heyecanlı bir denemeydi. Daha yüksek sayıda katılımlarla gerçek rekor denemesini gerçekleştirmek dileğimiz. Ayrıca önümüzdeki sene daha da güzel projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

Tire’deki kutlamalar Tire Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve gençlik şöleni ile gece devam etti.

Editör: Haber Merkezi