Haber: Tolga Kızgın

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, dün saat 09.30’da Hükümet Meydanı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Ödemiş Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci’nin çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sonrasında Hükümet Konağı önündeki tören, Ödemiş Belediyesi Bandosu’nun seslendirdiği marşlarla son buldu. Törene, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Prs. Bnb. Hasan Yüzüak,Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, Cumhuriyet Savcısı Erman Taşgın, belediye meclis üyeleri, parti temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler  katıldılar.

4. kez Atletizm Şenliği

Etkinlikler Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Atletizm Şenliği’yle Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu’nda devam etti 10.00’dan, saat 18.00’e kadar süren şenlikte minik sporcular kıyasıya yarıştılar.

Küçük Menderes’in Ödüllü Efesine büyük alkış

Program daha sonra saat 13.00’de başlayan, Ödemiş Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinliklerle, Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Halk oyunları kutlamalara damga vururken, 2 yıl önce Yetenek Sizsiniz adlı televizyon programına katılarak adını duyuran, geçtiğimiz yıl “Küçük Menderes Havzası Efesini Seçiyor” yarışmasında 1. olan, 12 yaşındaki Tire Kurtuluş İlkokulu öğrencisi Ahmetcan Taşal’ın oynadığı zeybek, konuklardan büyük alkış aldı.

Cebeci, “Gelecek gençlerimizin ellerindedir”

Etkinlikte Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Cafer Cebeci bir konuşma yaptı. Cebeci,  “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. Yıldönümünü kutluyoruz. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bir milleti, millet yapan en önemli özelliklerden birisi geçmişinden günümüze, günümüzden de geleceğe aktaracak olduğu kültürel değerleridir. Tarih göstermiştir ki vatanına, milletine, bayrağına, tarihine, kültürüne, inançlarına, örf ve adetlerine sahip çıkmayan bir devlet tarih sahnesinden silinip gitmiştir. Bizler biliyoruz ki, gelecek gençlerimizin ellerindedir, gençlerimizi eğitmek yani geleceğimizi şekillendirmekte bizlerin elindedir. Bununda yolu eğitimden geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Bu yılın efeleri seçildi

Ardından  “Küçük Menderes Efesini Arıyor” isimli yarışmada dereceye girenler, hünerlerini sergilediler. Düzenlenen yarışmada 7-14 yaş grubunda bu yıl birinci Berke Can Yıldız, ikinci Murat Toklu, üçüncü Yaşar Şenyıldız olurken,15-29 yaş grubunda Necdet Kaan Çökek birinci Samet Uyandıran ikinci, Tuana Bahadır ise üçüncü oldu.

 

 

Editör: Haber Merkezi