19 Mayıs Bayındır’da büyük bir coşku ile kutlandı. Sabah çelenk koyma töreninin ardından Bayındır halkı ve protokol üyeleri 09.30’da Atatürk Anıtı önünde Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü için toplandı. Sanayi Caddesi, Menderes Bulvarı, Atatürk Caddesi, Beyazıt Caddesi, Alpay Alpat Caddesi’nde yapılan yürüyüşün ardından Kapalı Spor Salonuna geçildi. Yürüyüşe, Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı J. Yzb. Adalet Gökcan, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, başkan yardımcılarımız, Emniyet Müdürü Adem Köpük, Garnizon Komutanı Gökcan, belediye personeli, resmi kurum çalışanları, öğrenciler ve Bayındırlı vatandaşlar katıldı.

Spor dolu kutlama
Kapalı Spor Salonu’ndaki etkinlikte, Gürkan Şampiyon’un antrenörlüğünü yaptığı Bayındır Belediyesi Sambo Takımı ve Ekrem Uzal ile Fatma Uzal’ın antrenörlüğünü yaptığı Bayındır Belediyesi Tekwando Takımları gösterilerini gerçekleştirdi. Ardından, Fulya Kadan’ın öğreticiliğini yaptığı Bayındır Belediyesi Halk Oyunu Ekibi, Tekirdağ Yöresi oyunlarını sergiledi. Ardından yıl içinde düzenlenen çeşitli spor branşlarındaki müsabakalarda ödül alan sporculara ödülleri verildi. Etkinlik, Kaymakam Barboros Baran, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Emniyet Müdürü Adem Köpük’ün de yer aldığı takım ile Yıldız Kız Voleybol Şampiyonu Merkez İsmet İnönü Ortaokulu arasında oynanan voleybol müsabakasının ardından son buldu.

Fener Alayı Coşkusu Tüm Kenti Sardı

19Mayıs coşkusu gece de devam etti. Bayındır Belediyesi’nin organize ettiği fener alayı ve yürüyüş Bayındır’da, geceyi aydınlattı. Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüşe özellikle gençler olmak üzere halktan geniş bir katılım oldu. Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı J. Yzb. Adalet Gökcan, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, başkan Yardımcılarımız ve gaziler de, yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Grup, Bayındır sokaklarını marşlar söyleyerek dolaştıktan sonra Kani Bey Parkı’na ulaştı. Burada öncelikle gençlik ateşi yakıldı, ardından İzmir’den gelen halk oyunları ekipleri ile Bayındır Belediyesi Halk Oyunu ekibi gösterilerini yaptı. Gecede Türkiye Sambo Şampiyonası’nda derece alan Bayındır Belediyesi Sambo Takımı’na madalya töreni de düzenlendi. Türkiye şampiyonu olan Gürkan Şampiyon, Türkiye ikincileri Utku Öztürk ve Sonay Yöregen ve Türkiye üçüncüsü Yaşar Emren’e madalyaları, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve başkan Yardımcılarımız Ruhi Akşan ile Zekeriya Çabuk tarafından verildi. Bando takımı, parkta toplanan kalabalığa keyifli anlar yaşattı ve gece halaylar ile son buldu.


Editör: Haber Merkezi