Haber: Dilek Ayvalı

Törende kaymakamlık ve başkanlık makamının çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Tören, Şehit Mehmet Oruç Ortaokulu Müdürü Rasim Şahan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sona erdi.

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU "ONURLA KUTLUYORUZ"

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çobanoğlu açıklamasında "Azim ve kararlılıkla, yüreklerde yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, vatan sevgisi ve imanla harmanlanarak yazıldığı; tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan ‘’Çanakkale Deniz Zaferi”nin 105. yıl dönümünü, milletçe bir kez daha onurla kutluyoruz" dedi.

BAŞKAN DURAN "TÜRK MİLLETİ ADINI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞTIR"

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ise yaptığı açıklamada "Türk ve dünya tarihinde unutulmayacak bu büyük zafer, emperyalist güçlere Türk Milletinin bir ve beraber olunca üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk olmadığının da göstergesi olmuş ve bu zaferde "Türk Milleti" adını tarihe bir kere daha altın harflerle yazdırmıştır. Kurtuluştan, kuruluşa, kuruluştan bu güne kadar vatanı, bayrağı için şehit ve gazi olan tüm vatan evlatlarını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi