HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

3tvTR Genel Yayın Yönetmeni Nehir Nagehan Sayal sunumuyla 3tvTR kanalından canlı yayınlanan ‘Ödemiş Belediyesi Halkın Sesi’ programı, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve gayrimenkul danışmanları Ümit Aksu, Melike Bilgen Kutluer, Aytekin Uğur’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda yaşadıkları sorunları aktaran Gayrimenkul Danışmanları ilk olarak Ödemiş’te büyük bir sorun haline gelen 18. Madde uygulamasında ki son durumun ne olduğunu sordu. 

18. Madde uygulamasında son durum

18. Madde ile şu an tarla vasfında olan veya arada kalmış bir türlü parsellenememiş çözüm bekleyen arazilerimizin artık imar durumuna getirilmesi ve o imar durumuna getirilen arazileri konut, ticari alan, okul, cami, park mı bunların hepsinin bir projeksiyon yaratmamız gerekiyor. Kent büyüdü, ihtiyaçlar arttı.  O güzelim verimli topraklarımız konuta açılıyor diyen Eriş sözlerini şöyle sürdürdü.

 “Kentin güneyinde çevre yoluyla birlikte biz onu 20 yıl önce yaptığımız planla kapattık. Şu an yapılmakta olan çevre yolu devam ediyor. Bittiğinde aşağıya inme şansımız yok. Dünyanın en verimli ovasındayız, üstü de verimli ama kent büyüyorsa nüfus artıyorsa ona da bir karşılık bulmamız gerekir. Bunun için herkesin bir planlamayla bu sözünü ettiğimiz cadde, sokak, park, okul, ticari alan, konut, rekreasyon alanı ne diyorsak hepsinin yapılabilmesi için yolun, yeşil alanın yasaların öngördüğü şekilde yolların da planlaması gerekir burada aşağıdaki çevre yolu dediğimiz Güney Çevre Yolu yani İzmir yolundan girip şehri 3 Eylül Mahallesi'nden üniversitenin altından hayvan pazarı sanayi oradan çıkıyoruz yeni otogar ve Zungurlu mezarlığın üzerinden Birgi kavşağına buluşturuyoruz.  Bir de bunun karşılığı yukarıda kuzeyini yapmak zorundayız. Çünkü büyüme artık kuzeye doğru gidecek, burada işte parselasyonu olmamış imarı geçmemiş şehri ikiye bölen belli noktalar yerler var. Herkesten adaletli bir şekilde pay oranı bu %45 o dengeyi sağlamak zorundayız.  Hepsini 18. madde ile planlayabilir herkesten eşit bir şekilde alarak bu planlamaya geçiririz” dedi.

MAĞDURİYET YARATMAYACAK BİR ANLAYIŞTAYIZ

Eriş, “Geçtiğimiz pandemi sürecinde ilçemizde bulunan tüm harita mühendisi arkadaşlarımızla bir araya gelerek altı arkadaşımızla tüm Ödemiş'in haritasını çıkarttık. Şehir 9 metre kenara kaymış birinden 5 cm birinden 10 cm birinden 30 cm bu yanlışlıkları adeta gidermiş olduk. Yani kırış kırış olan bir gömleği veya pantolonu ütüleyip düz hale getirdik.  İmar olarak karşımıza çıkabilecek hataları başta düzenli bir hale getirdik. Özellikle bu altyapının hazırlanmasında emeği olan hizmeti olan harita mühendisi arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederim. Ondan sonra da planımızı yaptık. Bu planımızda şehir plancımız çalıştı. Bu oranı tutturmak için, çok yığılma olan bir kent görünümünden rahat yaşanan iyi bir kent görünümü sağlayacak ve yer sahiplerine de gerçek anlamda değer katabilecek mağduriyet yaratmayacak bir anlayıştayız. Kentin üst tarafı altta yaşanan şu anki trafik sıkışıklığını alacak, ihtiyaç duyulan depolar işyerleri ve küçük imalattan olabileceği yerleri alt Güney Çevre Yolu üzerinde planlanıyor, şimdi uygulaması olacak. Orada da 18 metre yerim var, belediye olarak benim yerimde planlanacak. Demek ki ben kendim için de apayrı bir şey yapamıyormuşum. Ben ne istersen o olur diyemiyormuşum yasalara yönetmeliklere uyacağız. Kentin kuzeyinde İzmir yolu girişi Türkmen’den devam ediyoruz. Oradan Kuvvetliye çıkıyoruz Zafer Mahallesine bu şekilde aşağı Birgi yoluna kadar ineceğiz. Kent rantını belli mahallelerde olanları artık Kuvvetli gibi Türkmen gibi İnönü Mahallesi gibi mahallelerimize de dağıtacağız. Cezaevinin üzerinden Efe Konutun altından yani ileri İnönü Mahallesi'ne doğru Kuvvetli, Türkmen’e bağlanan üst çevre yolunu büyükşehirle birlikte yapacağız. Nereye gideceksiniz Yaylakent’e gideceksiniz, yeni TOKİ konutları yapıldı, orada 450 konut var oraya çıkacaksınız yukarıya tatile Bozdağ'a gidebileceksiniz”  dedi.

Editör: Haber Merkezi