Ödemiş’in Konaklı Mahallesinde 27 yıldan beri berberlik yapan Ahmet Kara ilginç bir koleksiyonu berber dükkânına gelen müşterileriyle paylaşıyor.

Kara’ya 1997 yıllında tıraş olmak için gelen bir arkadaşı vesikalık remini bırakıp “benden hatıra olsun dükkâna “demesiyle koleksiyon kendiliğinden toplanmaya başlamış. Zaman içerisinde hem arkadaşı olan hem de müşterisi olan kişilerden toplanan vesikalıklar 140 âdete ulaşmış önce ilk toplanan 70 tanesini çerçeveletmiş. Daha sonrada geri kalan 70 tanesini çerçevele terek berber dükkânında bu koleksiyonu paylaşmış.

 Meslek yaşamında 27.yıllını kutladığını belirten berber Ahmet Kara “Ödemiş’in Konaklı Mahallesinde 27 yıldan beri erkek berberliği yapıyorum. Tabi buradaki müşterilerimin arasında arkadaşlarımda bulunuyor.1997 yıllında hem tıraş olmak için hem de ziyaret etmek için gelen bir arkadaşım bana hatıra olsun diye vesikalık bir resim bıraktı. Bende onu dükkânımda bulunan resimli çerçevenin kenarına sıkıştırdım. Zamanla tıraş olmak için gelen dost ve arkadaşlarım bana vesikalıklarını bırakmaya başladılar. Yaklaşık 17 yıldan beri elimde 140 adet vesikalık resim birikti bende bütün bunları alıp çerçeve terek bu koleksiyonu gelen müşterilerimle paylaşıyorum.”

Haber: Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi