Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında “Sokakta ilk adımlar” adlı bir proje hazırlandı. Öğrencilere, küçük yaşta trafik bilincinin aşılanması, ailelerine, arkadaş çevrelerine ve trafik konusunda, bilgili, önder bireyler yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde, ilçede bulunan ana sınıfları 1. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından ziyaret edilecek. Mayıs ayı boyunca devam edecek olan proje kapsamında, ilk etkinlik, Hatipoğlu Mustafa Erdem İlkokulundaki öğrencilerle yapıldı.

Toplum Destekli Büro Amirliği memurları tarafından ana sınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerine, basit trafik kuralları olan EFEPOL Eğitim CD’si, ilkokul 4. sınıflara da "Sokakta ilk adımlar" eğitim seti öğrenci kitapçığı, 4.sınıf öğretmenlerine “Sokakta ilk adımlar" eğitim seti öğretmen kitapçığı hediye edildi.

Konu ile ilgili bilgi veren polis memuru Mehmet Kabakoz, "Amacımız, ilçemizin ilkokullarında eğitim gören anasınıfı, 1. sınıf ve 4. sınıf çocuklarımızdan yaklaşık 1300 çocuğumuza bu setlerden dağıtarak onların trafik kuralları hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmekti. Çocuklarımıza bu setleri bilhassa okullarına ve sınıflarına uğrayarak dağıtmak ve çeşitli konular hakkında bilgilendirerek onlarla birlikte olmaktır" dedi.

Editör: Haber Merkezi