Ödemiş merkezde, yeşiller arasında dinlenme ve piknik alanı, çocuk oyun grupları ve spor alanlarının bulunduğu 125. Yıl Kültürpark’ta yaz için çalışmalar hızla devam ediyor. 72 bin metrekare alanda kurulu 125. Yıl Kültürpark, stresinden kurtulmak, spor yapmak ya da dinlenmek için Ödemişliler tarafından en çok ilgi gören yeşil alanlar arasındadır.

Gölet temizleniyor

Park içinde bulunan 10 bin metrekarelik gölet ve iskele çay bahçesi de en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Yaz ayları yaklaşırken gölette temizlik çalışmaları başladı. Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekiplerince gölet içindeki su boşaltılarak, içindeki balıklar geçici bir süre için şelale kısmına alındı.  Gölet dibinde biriken çamurlar ise temizlenerek, belediyeye ait parklardaki bitkiler için gübre olarak kullanılıyor. Çalışmaları titizlikle sürdüren ekiplerin, gölet temizliğini bir haftada tamamlaması planlanıyor.  Parkta bulunan piknik alanları, spor aletleri, banklar, oyun grupları ve korulukların bakımı yapılarak, vatandaşların hizmetine sunuluyor

Düğün salonları

125. Yıl Kültürpark içinde bulunan yüzme havuzu genişletilerek, özel gün ve merasimlerini havuz başında yapmak isteyen vatandaşlar için yeni bir alternatif olarak hizmete sunuldu. Göletin kuzey kısmında bulunan alanda ise yazlık yeni bir salon yapılıyor. 1800m² alanda yapımı devam eden salon Temmuz ayından itibaren hizmet verecek.

Gezinti Treni bir hafta ücretsiz

125. Yıl Kültürpark içinde hizmet veren İlkkurşun Ekspres 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bir hafta süresince ücretsiz hizmet verecek. Her bir vagonunda ayrı ayrı çizgi film karakterleri bulunan dört vagonlu tren, 24 Nisan Pazar akşamına kadar gün boyunca seferlerini ücretsiz olarak sürdürecektir.

Editör: Haber Merkezi