HABER:ÖZGE BİLGETECAN                                                                   
Sanayici Gürbüz Candemir, kendi ürettiği tarım makinelerini 10 ülkeye ihraç ediyor.
Candemir yamaç paraşütü, sörf, kayak gibi sporlarla uğraşarak Ödemiş’te günün adamı oldu.
Ödemiş Sanayi Sitesi 22. Sokakta, kendi imalatı tarım makineleri üretimini yapan 61 yaşındaki bir çocuk babası Gürbüz Candemir, üretimiyle kendini dünyaya tanıttı.
1972 yılında babası Mustafa Candemir’le birlikte kaynakçılığa başlayan sanayici Gürbüz Candemir,  geleceğe dönük projelerine  yaşı küçük olmasına rağmen başladı.
70’li yıllarda babasının ölümüyle kendi başına çalışmaya başlayan Candemir,  işe kaynak robotu almakla başladı. Leasing sistemi ile 100 bin liraya bir kaynak robotuna sahip oldu. İşi genişleten sanayici kestane dikenlerini çıkarma, havalı mibzer, gübreli ara sürme ve doldurma makinesi, patates ekme ve sökme makinesi, tarlaya naylon örtme makinesi,  tarlaya elyaf örtme ve toplama makinası, damlama hortumu toplama makinası gibi tamamen yerli üretim ile Ödemiş Sanayisinde devleşmeye başladı.

Gürbüz Candemir “Hep yeni buluşların peşindeydim, durmadan yeniliklere imza atmak istiyordum ilk kez 1979 yılında patates sökme makinesini kendim üreterek piyasada dikkatleri üzerime çektim. İşlerim arttıkça, yeni imalatlara başladım ve toplam 30 çeşit tarım makinesi icat ettim, ürünlerim, Türkiye’nin her yerinde değer bulurken, Gürcistan, Türkmenistan, AB üyesi Yunanistan, Kosova, Sudi Arabistan ve Afrika’nın bir çok ülkesine ihracat yapmaya başladım. Buralarda kendi ürettiğim makinelerin satmanın mutluluğunu yaşıyorum.10 personel arkadaşlarımla çalıştığım iş yerinde; plazma, SNS, saç kesme tezgahı ile 100 kişinin yapabileceği işi kısa sürede ve en iyi şekilde yapıyoruz.  Ayrıca kaynak robotumuz 20 kaynakçının yaptığı işi yapmaktadır.”
Uçan Adam Filmi Beni Yamaç Paraşütüne  İtti
Gürbüz Candemir, bir yandan sanayideki işleriyle uğraşırken, bir yandan da yamaç paraşütü, sörf , kayak, sporlarıyla zamanını en iyi şekilde değerlendiriyor.
Candemir yamaç paraşütüne olan ilgisini enteresan bir görüşle şöyle dile getirdi. “Babam, Bozdağ ‘da sinemacıydı. Sinemada ,“uçan adam” filmini oynatırken ben o filmin aşığı oldum uçan adamın gerçekten uçmadığını anladım. Ben yine de “Uçan Adam” filmini ilk seyrettiğimden bu yana, hayalimde hep o adam gibi uçtum. 43 yaşına geldiğimde, yamaç paraşütü ile tanıştım. Bozdağ, Denizli, Manisa, Kayseri’ye gruplar halinde giderek uçuşlara başladık. Yamaç paraşütüyle özgürlüğün tadını çıkardım.  Yüzlerce km uçarak mutlulukların en güzelini yaşadım. Üniversite de okuyan kızımı da yanıma alarak, uçmanın bambaşka bir zevki olduğunun vardım. Bunun yanında, Çeşme’de sörf, Bozdağ ve yüksek dağlarda kayak yaparak boş zamanlarımı en iyi şekilde değerlendiriyorum."

Editör: Haber Merkezi