HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
Tire’de Hürriyet Mahallesi Güven Caddesi No: 42/6’da hizmet veren BG Grup Carcare, aracınızın bakımını yapıyor ve hiç su kullanmadan temizliğini yapıyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Barış Güzey, “Biz burada susuz araç temizliyoruz. Çevreci bir politika ile proje geliştirdik. Asıl işimiz akıl zekâ oyunları üretimi ve pazarlamasıydı. Ülkemizde hızla tükenen su kaynakları böyle bir projeyi geliştirmeye itti bizi. Maalesef ülkemizdeki su kaynakları yok oluyor. Tire’de çiftçilerle konuştuğumuzda 200 metreden ancak su çıkarabildiklerini duyuyoruz” dedi.

Boyaya asla zarar vermiyor
BG Group Car Care’in marka tescil işlemlerinin de yapıldığını kaydeden Barış Güzel, “Marka tescilimizi yaptık. İstanbul’da bir şube açarak franchising vereceğiz. Biz su kullanmadan tamamen organik, İtalya’dan ithal ettiğimiz bitkisel limon bazlı arabaya zarar vermeyen organik solüsyonlarla aracınızı temizliyoruz. Bütün otomobil firmalarına boya satan bir firma ile ortak proje yürütüyoruz. Biz konsept hazırlayıp konseptimizi pazarlamak istiyoruz. Biz suya bağlı olmadığımız için mobil hizmet de verebiliyoruz. Bu araç sahipleri için de avantajlı oluyor. Yapılan testlerde boyaya asla zarar vermediği tespit edildi. Belli bir kullanımdan sonra da boyayı beslediği ve zarar vermediği raporlandı” şeklinde konuştu.

Aracınız uzun süre toz tutmayarak temiz kalıyor
Tazyikli su ile araç yıkamalarında araç boyalarında kullanılan koruyucu madde olan kurşunun kullanımı kaldırılmasıyla birlikte boyaların korumasız kalarak zarar gördüğünü belirten Güzey, “Bizim kullandığımız ürün 3-4 kullanımdan sonra aracın toz tutmasını ve parlaklığını artırıyor. Bir hafta önce arabamı yıkadım. Yağmur yağdığı halde bir hafta süre ile kendisini koruyor. Öte yandan burada boya koruma, seramik kaplama ve detaylı temizlik hizmetleri de veriyoruz. Boya koruma konusunda alanında en iyi usta ile çalışıyoruz” dedi.

Tire için iyi şeyler yapmak istiyoruz
Tire için iyi şeyler yapmak istediğinin altını çizen Barış Güzey, “İlçede gelecek birkaç yıl içinde ciddi su sıkıntılarının yaşanacağını biliyoruz. Bu memleket bizim. Bu vatanı seviyoruz. Bu yüzden var olan kaynaklarını da korumak durumundayız. Bu projeyi bu yüzden geliştirdik. Sulu yıkama yaptığınızda ülkedeki tüm araçları bir kez yıkasak Balçova barajını kurutursunuz. Sulu yıkama yapıldığında her araç başına 100 – 130 litre su kullanılıyor. Ve başka zararları da var araca. Sulu oto yıkama, araç boyasına zarar veriyor, pasta cila ihtiyacını artırıyor, deşarj oluşturuyor, su israfına neden oluyor, araç üzerinde kireç lekesi oluşturuyor. Susuz oto yıkamada 200 mililitre solüsyon ile bir aracı tertemiz yapıyoruz ve araçta kılcal çizik oluşmuyor, pasta cilaya ihtiyaç duyulmuyor, deşarj oluşturmuyor,alt yapıya ihtiyaç duyulmuyor, daha detaylı temizlik sağlıyor ve en önemlisi mekân kavramı yok” dedi.


Editör: Haber Merkezi