THE TİMES İLÂNINI  ADD  FİNANSE ETTİ

 

Gezi olaylarının ardından İngiliz The Times Gazetesi’nde yayınlanan ilânı imzalayan Türk Yapımcı ve Yönetmen Fuad Kavur, mektubu kendisinin kaleme almadığını ancak imzalayanları bir araya getirdiğini söyledi. Kavur ilânın İngiltere’deki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından toplanan parayla finanse edildiğini söyledi. Kavur “Metne imza koyan 30 kişiyle iletişime geçip organize ettim. Yüzde 90’ı tanıdığım insanlar. Herkesi bir araya getiren ben oldum ama hiç kimseye baskı yapmadım. İlân 12 bin pound yani 25 bin dolardı.” diye konuştu.

 

YUNANİSTAN’dan MEKTUP VAR!

 

Gazeteci Engin Ardıç Sabah’taki köşesinde konu ile ilgili bir mektubu neşretti. “Bu herifler Kemalistler zamanında; azınlıklara yapılan baskılarda, bizi yurt dışına zorlayan hükümetlerin zamanında ve cemaatlerin mülklerine hükümet tarafından el konulduğu vakit neredeydiler? Sesleri hiç çıkmamıştı. Galiba film çeriyorlardı!” Mektunu Yunanistan’dan gönderen; İstanbul’lu bir rum. Adı Hristo Elmacoğlu…

 

KREDİ YURTLAR KURUMU EYLEMCİ ÖĞRENCİLERİN BURUSUNU KESECEK

 

Gezi Parkı eylemcilerine yönelik Kredi Yurtlar Kurumu bir açıklama yaparak burslarının kesileceğini duyurdu. Bürokrasideki uyumsuzluk nedeniyle olacak ki; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bu tartışmalara cevap vererek böyle bir şey olmadığını söyledi.

 

Halbuki Yurt içinde okuyan ön lisans, lisans, özel yetenek, master ve doktora öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi müracaat şartlarında bir madde var. “Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma ve slogan atma gibi davranışta bulunan öğrencilere burs verilmez” diye. Belki bu madde bu güne kadar pek işletilmemiş olabilir. Ama devletimiz bu gençlere tahsil yapsınlar diye bu milletin vergilerinden burs veriyor. Hükümet, Devlet ve Toplum aleyhine anarşistlik yapsınlar diye değil! Vatandaşın ve kamunun malına zarar vermeleri için hiç de değil!

 

BEŞİKTAŞ ÇARŞI !...  HİZAYA GEEEEL !...

 

2013-14 Futbol Sezonunda derbi maçlar dışındaki karşılaşmalarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Stadı’nda oynayacak olan Beşiktaş’ın kombine bilet satışları başladı. Kombineleri alan taraflar Beşiktaş

Yönetimi’nin kararıyla bir taahhütname imzalıyorlar.

 

Taahhütnamenin 5’nci maddesinin son bölümündeki şu ifadeler dikkati çekiyor. “Toplumsal, siyasi ve ideolojik olaylara sebebiyet verecek şekilde bir kişiyi, gurubu veya zümreyi hedef alacak şekilde hakaret etmeyeceğimi, hakaret içeren sloganlar atmayacağımı, böyle bir durumda BJK uğradığı zararlardan sorumlu olduğumu…” Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında yapılan stat anlaşmasında “ Taraftarlar özellikle siyasi içerikli küfürler ederse sözleşme tek taraflı fesih edilecek” şeklinde bir maddenin yer aldığı belirtildi.

 

Beşiktaş Kulübü açıklamasında, Kombine Taahhütnamesinin özel bir uygulama olmadığını, bu hükümlerin kombine bilet satışlarında on yıldır yürürlükte olduğunu açıkladı.

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de kombine bilet satışlarında her kulüp ve stat için böyle bir müeyyidenin eskiden beri olduğunu belirtti.

HUKUK FAKÜLTELERİNİN KONTENJANI

 

Türkiye Barolar Birliği, hukuk fakültelerinin arttırılan kontenjanlarını Danıştay’a götürdü. Hukuk Fakültelerinin kontenjanlarının iptali ile yürütmenin durdurulmasını istedi. İptal davasına baroların büyük kısmının destek verdiği öğrenildi. Danıştay yürütmeyi durdurursa henüz üniversite kayıtları gerçekleştirilmeyen yüz binlerce öğrenci etkilenecek.

 

YÖK bu sene kontenjanlarda yaptığı değişiklikle hukuk fakültelerine 3 bin700 ek kontenjan getirdi. Danıştay kararının, Baroların isteği doğrultusunda olması halinde bu yıl yerleştirilen tüm öğrenciler mağdur olacak. Saygıdeğer okurlarım, Barolar Birliğinin başvurusunda gerekçe olarak her sene mezun olan hukukçu sayısının artmasının ve hukuk mezunlarında yığılmanın meydana gelmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Barolar Birliği yöneticileri, her yüksek öğrenim her alanda mezun sayısının arttığını ve çeşitli meslek dallarında yığılmanın olduğunu bilmiyorlar mı? Anayasa’nın eşitlik ilkesi ile öğrenim hakkının engellenmesine sebep olmuyorlar mı? Bu istekleriyle. Çocuk Hukuk istiyorsa okumalıdır, okuyacaktır. Bu nasıl bir zihniyet ve bencillik. Kuzum Allah aşkına siz baroların hayırlı bir işini gördünüz mü hiç?

 

SU ÜRÜNLERİ YÜKSEK OKULLARI

 

Süleyman Demirel Üniversite’sinin 4 yıllık eğitim veren Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’ni karşılıksız burs promosyonuna rağmen sadece bir öğrenci seçti.

 

Su Ürünleri’nin önemi tartışılamaz. Yurdumuzun etrafı denizlerle çevrili. Bence fazla tercih konuşulmalıydı. Burada dershanelerin rehber öğretmenleri konu ile ilgilenmeliler. Bu ayıptır. Bir çok isimleri şatafatlı fakat velilerce sonrası düşünülmeyen fakülte ve yüksek okullar hâlâ yüksek puanlarla öğrenci alıyor. Aklıma hemen geliveren birkaç fakülte sayayım. “Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, İstatistik, İktisat, İşletme, Ziraat Müh, İnşaat Müh.” İnsanımız ısrarla bu ve bunun gibi okulları istiyor. Su Ürünleri ve benzeri pek çok meslek yüksek okulu bence gençlerimize önerilmeli.

 

Saygılarımla