Bugün Gazetesi, dünkü sayısında bu başlıkla güzel bir röportaj yayınladı. İlginizi çekebileceğini düşünerek, özetle yazıyorum…

İnsanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz’i (sav) tanımak ve tanıtmak amacıyla yurt çapında düzenlenen “Herkes O’nu Okuyor” Kitap okuma kampanyasına spor dünyasından destek” Alt Başlığı ile…

****************

O’nun yolundan gitmeliyiz: ( Arif Erdem – GS. lı eski Milli Futbolcu ) Efendimiz’i, güneşin doğup battığı her yere götürme hedefi hepimizde olmalı. Biz O, nuru dünyanın her bir tarafına götürmekle mükellefiz. Bunu başaranlar var. Allah sayılarını arttırsın. O’nu tanıma, O’nu bilme, O’nun doğrultusunda yaşamayı düstur edinmeliyiz. Hepimiz, O’nun yolundan gidenlerden olmalıyız. Bu yarışma da bu amaca hizmet ediyor.

Cahiliye bataklığından çıkardı. (İbrahim Üzülmez – BJK’lı eski Milli Futbolcu) Herkes O’nu Okuyor. Gibi organizasyonlara bizim ülke olarak çok ihtiyacımız var. Malûm, sıkıntılı günler geçiriyoruz. Efendimiz, yaşadığı sıkıntılara, zorluklara rağmen, mücadeleyi hiç elden bırakmadı. Gördüğü işkencelere rağmen davasından vazgeçmedi. O, musibetlere rağmen insanları, cahiliye bataklığından çıkarıp doğru yola sevk etme yolundan hiç ayrılmadı. İyilikseverliği, dürüstlüğü, cömertliği, muhabbeti ve davranışları ile hepimize örnek oldu.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.  (Hakan Şükür – eski GS’li Milli Futbolcu – İstanbul Milletvekili): Bu kampanya çok değerli. Uluslararası alanda yapılan bir program. Allah bize O’nu hem okumayı, hem anlamayı ve yaşamayı nasip etsin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Efendimiz’i, bilmeyen, okumayan kalmayacak. (Uğur Boral – BJK’li Milli Futbolcu) Efendimizin en sevdiğim davranışı, kötü söz söyleyenlere bile, adaletli davranması. Peygamberlik döneminde yedi cihana ulaştı ve düzeni değiştirdi. Aradan yüzlerce yıl geçmesine rağmen, Efendimiz’i hayatımızın her yerinde hissediyoruz.

En büyük duam; şefaatine nail olabilmek (Serdar Kurtuluş – BJK’li Milli Futbolcu) : Efendimiz; Hayatı İslamiyet’i yaymaya çalışmakla geçmiş Allah’ın Resul’u ve dostudur. Bizler, O’nun hayatını örnek alıp kendimize rehber edinmeliyiz. İyiliği, kötülüğü, haramı, helalı Kur’an-ı Kerim ışığında, Hadisleri ile bizlere gösteren Peygamber Efendi’mizdir. Bizler onun gösterdiği yolda, doğruyu buluyoruz. En büyük duam şefaatine nail olmaktır. Dileğim, hepimiz O’nun yolunda ilerler, Cenab’ı Hakk’a ve Efendimize lâyık bir insan oluruz.

Hep Doğru Yola Sevk Etti (Yılmaz Vural – Teknik Direktör): Bu kampanyayı önemli buluyor ve destekliyorum. Burada amaç Peygamber’imizin daha iyi tanıtılması. O’nun, verdiği öğütlerin ne olduğunu insanlara anlatmak. En azından, Elhamdülillah Müslümanım diyen herkesin Efendimiz ile alâkalı her türlü bilgisi olması gerekir diye düşünüyorum. O, bize doğruyu, düşmanımıza bile nasıl davranmamız gerektiğini, insanların birbirleriyle ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini öğretti. Hep doğru yola, güzel yola bizi teşvik eden tarzıyla, sünnet dediğimiz davranışlarıyla, bize örnek oldu. O, Cenab’ı Hakk’ın yeryüzündeki elçisi.