İzmir ülkemizin 3. büyük kenti. 2 milyon nüfuslu kentte topu topu 6 Fen Lisesi var. Bunlardan dördüncüsü olan Ödemiş Fen Lisesi daha önce birkaç başvuru reddedilmişse de 2011 yılında resmen açıldı. Hala faaliyette olan 6 okul arasında taban puan olarak da 4. sırada yer alan Fen Lisesi kentin gurur kaynağı olmasına rağmen hak ettiği değeri göremiyor.

                 Fen Lisemiz ilk açıldığı tarihte Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesinin yanındaki toplam 24000 m2 lik alan okula tahsis edildi ve bu alanda yapılacak inşaat bitene kadar Anadolu Öğretmen Lisesinin pansiyonu ve şu anda kullanılan okul binasının geçici olarak kullanılacağı, servis ve yemek ihtiyacının karşılanacağı taahhüt edilerek resmi onay alındı.

                 Faaliyete başladığı ilk yıldan itibaren Ödemiş Fen Lisesi yüksek puanlarla öğrenci alırken bina-yurt ve kampüs ihtiyacı hep hissedildi. Tahsis edilen arsanın içine İmam Hatip Lisesi’ne önce 6000 m2 daha sonra da 8000 m2 yer ayrıldı ve zaman kaybetmeden proje ve ihale süreci tamamlanarak inşaatı büyük hızla bitirildi.

                 Bu alanda ilave olarak İmam Hatip Lisesi için yurt ihtiyacı, Fen Lisesi için 14 derslikli okul, 200 kişilik pansiyon ve orta büyüklükte kapalı spor salonunu içeren projeler 2014 yatırım planına, sonra da ihale planına alınarak ödeneği ayrıldı.

               Ancak ilerleyen süreçte bu arsanın sadece İmam Hatip Lisesi’ne verileceği, İmama Hatip Lisesi’ne hizmet vermek için yurt, uygulama camii, spor kompleksi ve konferans salonu gibi ilaveler yapılacağı dillendirilmeye başlandı.

               Tam da bu arada Fen Lisesi projesinde çalışan mühendisler imar konusunda belediyede bazı sıkıntılarla karşılaştılar. Bu süreçte bazı siyasilerin sosyal ortamlarda Fen Lisesinin o alanda tamamlanmayacağını söyledikleri dilden dile dolaşmaya başladı. Açılış sürecinde ayrılan ödeneğin olumsuzluklarla geri gideceğinden endişe edilmeye başlandı. Seçim vaatlerinde de yer alan Fen Lisesi’nin akıbetinin ne olacağının tam olarak açıklanmaması özellikle velileri ve eğitim camiasını rahatsız etmekte.             

                  Kentimiz için gurur kaynağı olan ve kentin tanıtımına hatta marka şehir olmasına katkı sağlayacak önemli bir değer olan Ödemiş Fen Lisesi’ne hak ettiği değerin verilmediği ortada hele ezeli rakibimiz Tire’nin  bu fırsatı son derece akılcı ve bilinçli kullandığı gerçeği yanıbaşımızdayken.

                  Konuyla ilgili gerekli duyarlılığın bir an önce gösterilmesini ve Ödemiş Fen Lisesi’nin akıbetinin kesin ve net olarak açıklanmasını konunun muhataplarından Ödemiş halkı adına sabırsızlıkla bekliyoruz.